Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă. ”Ministerul Culturii nu a fost implicat în organizarea evenimentului de redeschidere a Muzeului Național de Artă Contemporană, nici la nivel conceptual, nici financiar.

Muzeul Național de Artă Contemporană își asumă responsabilitatea organizării evenimentului, care a fost finanțat în mod exclusiv prin parteneriat public-privat.

Ministerul Culturii, prin demersurile făcute către Guvernul României, a reușit să aloce, anul acesta, suma de 2 milioane de lei pentru achiziția de artă contemporană, pentru prima dată după 12 ani. Au fost 12 ani în care Statul Român nu a mai achiziționat artă contemporană de la artiști români în viață.
Respingem ferm orice încercare de denigrare a campaniei de achiziție de artă contemporană și solicităm organismelor media, în spiritul deontologiei profesionale, o informare corectă a cititorilor lor.

Demersul Ministerului Culturii are drept scop îmbogățirea patrimoniului muzeal și reprezintă o măsură de ajutor pentru artiști, în această perioadă dificilă, dar mai mult decât atât, reprezintă respectul pe care Statul Român îl acordă creatorilor de artă autohtoni. Comisia de achiziție, în acest caz, este formată din artiști consacrați, critici de artă, membri.

Bunele practici vor fi continuate deoarece reprezintă viziunea echipei guvernamentale despre promovarea artiștilor români, deseori marginalizați în administrațiile anterioare. Vor fi promovate incluziunea, deschiderea și liberalismul exprimării artistice. Ministerul Culturii are misiunea de a fi atât garantul păstrării valorilor tradiționale și istorice, cât și al asigurării continuității actului artistic. Arta, asemenea tehnologiei, nu poate să rămână încremenită în timp, iar creatorii de astăzi merită a fi recunoscuți, valorificați și în final recompensați pentru creațiile lor”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava