MOPAN Suceava

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, consideră că situaţia de la Rădăuţi, acolo unde primăria a rămas în totalitate fără conducere va ajunge să fie predată în facultăţile de drept din România. Prezent ieri la Prefectura Suceava, Liviu Pop a declarat că în şedinţa de săptămâna viitoare a Guvernului va fi aprobat un act normativ prin care se vor rezolva problemele de la Rădăuţi. El a precizat că în şedinţa pe care Guvernul miercurea aceasta a fost dezbătută „pe confidenţial” problema de la Rădăuţi, Executivul urmând să emită un act normativ prin care să deblocheze situaţie. Liviu Pop nu a prezentat care este soluţia pe care o are în vedere Guvernul, însă a precizat că actul normativ care urmează să fie aprobat în următoarea şedinţă a Executivului va fi elaborat de către Ministerul Justiţiei, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Afacerilor Interne şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul. „Actul normativ va permite deblocarea situaţiei de la Rădăuţi. Mai mult nu vă pot spune astăzi pentru că nu am mandat din partea Guvernului. Dar sigur Guvernu va veni săptămâna viitoare cu un act normativ prin care e va debloca situaţia de la Rădăuţi. Am înţeles de la domnul prefect că pe 27 mai a.c. va fi şi concursul pentru funcţia de secretar de primărie, ceea ce este un lucru bun, pentru că lucrurile se deblochează”, a explicat ministrul delegat pentru dialog social.

Reamintim că activitatea Primăriei Rădăuţi este blocată aproape în totalitate după ce acest municipiu a rămas fără primar, Consiliu Local, viceprimar şi secretar, situaţie pentru care nu există soluţii în nici o lege din România. Liviu Pop a adăugat că una dintre variantele discutate a fost şi cea prin care Consiliul Local Rădăuţi ar putea fi reînfiinţat, după ce a fost dizolvat, prin validarea mandatelor supleanţilor de pe listele electorale de la ultimele alegeri locale. Pe de altă parte, ministrul delegat pentru dialog social a subliniat faptul că la Rădăuţi este o speţă de drept şi administraţie care nu s-a mai întâlnit în România după anul 1989. Liviu Pop consideră că ceea ce se întâmplă la Rădăuţi va ajunge să fie predat în facultăţile de drept din întreaga ţară. „Cert este că din punct de vedere al reformei administrative nu s-a gândit nimeni atunci când s-a făcut legea administraţiei locale că se poate ajunge la o situaţie de genul acesta”, a declarat Liviu Pop.

Aproximativ 200 de salariaţi ai Primăriei din Rădăuţi nu şi-au primit salariile de două săptămâni, iar mai multe activităţi ale municipalităţii sunt blocate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
PNL - Lucian Harsovschi - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava