Candidatul PSD  pentru președinția Consiliului Județean, fostul prefect Mirela Elena Adomnicăi, contraatacă. L-a dat pe mâna Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării pe senatorul PNL de Suceava, Daniel Constantin Cadariu după ce acesta l-a ”altoit” pe liderul județean al social democraților, senatorul Ioan Stan, de lașitate pentru că a preferat ”să se ascundă după fusta femeii” în loc să-și asume candidatura la șefia Consiliului Județean așa cum anunțase inițial. Adomnicăi îl acuză pe Cadariu de ”abordare misogină” și a anunțat că depune plângere pentru discriminare. Iată comunicatul Mirelei Adomnicăi:

”Mereu am considerat că în politică este nevoie de diplomație și că în confruntările politice trebuie folosit un limbaj civilizat, în timp ce discursul politic trebuie argumentat pe baza informațiilor, nu a opiniilor personale.

Deși dl senator Cadariu face apel la o „confruntare în idei și proiecte, pentru ca lumea să înțeleagă ceva”, exclude  aceasta posibilitate atunci când candidatul este femeie.

Este regretabilă această abordare misogină care, conform prevederilor legale ce sancționează discriminarea pe bază de gen, este definită ca „un comportament manifestat în public care vizează atingerea demnității ori crearea unei atmosfere ostile, degradante umilitoare sau ofensatoare împotriva unei persoane legat de gen” – am citat din lege.

Ca urmare, în cursul acestei săptămâni, voi depune o plângere în acest sens la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și îmi exprim speranța că acest derapaj regretabil nu va caracteriza campania electorală care urmează. Și eu îmi doresc să  ne confruntam în idei și proiecte în interesul sucevenilor, pentru ca aceștia să aleagă în cunoștință de cauza și nu conform „ghicitului” dlui senator. Pe de alta parte, ca fost parlamentar, îi reamintesc acestuia că imunitatea parlamentară în ceea ce privește exprimarea opiniilor politice nu este un privilegiu, ci o garanție a exercitării mandatului în calitatea sa de reprezentant al poporului. Popor din care fac parte și femei”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava