Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto111 poze în acest set

Peste 5.000 de liberali și simpatizanți au participat astăzi la un amplu miting organizat de PNL în centrul Sucevei pentru susținerea candidaților acestui partid la alegerile pentru Parlamentul European din data de 26 mai 2019. În deschiderea mitingului, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să le mulțumească tuturor pentru că au venit în număr atât de mare la acest eveniment, având în vedere condițiile meteo, el apreciind faptul că mitingul este organizat pe vreme rea, dar pentru „vremuri mai bune”. Alături de Gheorghe Flutur, pe scenă au urcat liderul PNL, Ludovic Orban, dar și candidații PNL pentru europarlamentare Rareş Bogdan, Vasile Blaga, Siegfried Mureșan, Cristian Bușoi, Mihai Țurcanu, „primarul legitim al Chișinăului”, Andrei Năstase, așa cum a fost prezentat, primarul Sucevei, Ion Lungu, dar și parlamentarii PNL de Suceava, Ioan Balan, Constantin Daniel Cadariu, Dumitru Mihalescul, Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu. În deschiderea mitingului, Gheorghe Flutur a spus despre Rareș Bogdan că este candidatul de forță numărul 1, apreciind că are un nume predestinat, a voievozilor Bogdan – întemeietorul Moldovei și al lui Petru Rareș. „Dreapta a mai pornit o revoluție tot de aici de la Suceava și de atunci socialiștii nu au mai cucerit acestă zonă”, a spus Flutur în cuvântul său de deschidere.

Lungu: Avem o singură soluție: PNL Victorie!

Apoi, el l-a invitat să ia cuvântul pe primarul Sucevei, Ion Lungu, acesta a făcut o scurtă trece în revistă a tuturor proiectelor de dezvoltare pe care le-a realizat în Suceava din momentul în care a preluat această funcție. Ion Lungu a precizat că PNL are cea mai bună garnitură de candidați pentru europarlamentare, în comparație cu celelalte formațiuni politice și i-a îndemnat pe suceveni să voteze „cu încredere” candidații PNL. „Avem o singură soluție: PNL victorie!”, le-a transmis Ion Lungu celor prezenți.
Pe de altă parte, el a ținut să anunțe că în ședința de luna aceasta a Consiliului Local Suceava va propune acordarea titlului de cetățean de onoare „primarului ales” din Chișinău, Andrei Năstase, „pentru lupta acestuia pentru democrație”.
Dintre cei care au mai luat cuvântul, Cristian Bușoi, a evidențiat în mod special realizările lui Gheorghe Flutur din județul Suceava, printre care modernizarea Spitalului Județean, în timp ce Siegfried Mureșan a precizat că europarlamentarii PNL se vor lupta ca judele Moldovei să beneficieze de mai multe fonduri europene pentru dezvoltare. „PNL este un partid respectat în Europa. Când cerem ceva în cadrul PPE îl și obținem. Și cu cât PNL e mai puternic, cu atât România e mai bine reprezentată în Parlamentul European. Asta în comparație cu PSD și ALDE, care sunt partide izolate în Europa și care nu merită nici un vot”, a mai spus Siegfried Mureșan.


Cuvinte de laudă la adresa activității lui Gheorghe Flutur la conducerea Consiliului Județean Suceava a avut și vicepreședintele regional al PNL, deputatul liberal sucevean Ioan Balan, acesta subliniind faptul că în primul mandat liderul PNL Suceava a reușit să atragă fonduri pentru dezvoltare în valoare de peste un miliard de euro. Ioan Balan a amintit de modernizarea Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava, dar și de eforturile lui Gheorghe Flutur pentru modernizarea Spitalului Județean Suceava, el subliniind faptul că președintele Consiliului Județean a trebuit să se lupte cu „zapciii” care intenționau să construiască mall-uri și hypermarketuri pe terenurile spitalului. Balan a făcut referire și la centura Sucevei, precizând că faptul că aceasta nu este finalizată în prezent este o dovadă cât se poate de clară a neputinței „ciumei roșii”.


La rândul său, Vasile Blaga a apreciat faptul că atât Gheorghe Flutur, cât și primarul Ion Lungu s-au luptat pentru a atrage fonduri pentru dezvoltarea județului și a municipiului și nu au stat cu mâna întinsă la Guvern. Vasile Blaga a spus că în momentul de față PSD se află în momentul de față în cea mai proastă formă, însă a atras atenția că PSD este rănit, dar nu învins. Blaga a spus că liberalii trebuie să se mobilizeze și să convingă alegătorii că cea mai bună opțiune pentru România este doar PNL. El a mai precizat că PNL nu se luptă doar cu PSD, ci și cu celelalte partide de opoziție, subliniind faptul că „în campanie nu avem prieteni”, dar și că alianțele se vor face după alegeri.

Flutur: Guvernele PSD au fost ostile Sucevei și Bucovinei

În cuvântul său, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că Guvernele PSD de la București au fost ostile județului Suceava și Bucovinei, dar și că acestea nu au făcut altceva decât să țină întreaga regiune a Moldovei în izolare. „PSD a devenit un partid sătesc. Ați văzut că au venit la Suceava și au făcut o întâlnire într-o comună. Nu au avut curajul să vină în Suceava. Și până și la acea adunare, ai lor au recunoscut că PSD nu a făcut nimic. PSD este un partid de nimic pentru Suceava”, a declarat Flutur. El a mai adăugat că PSD a reușit să învrăjbească generațiile, tinerii cu bătrânii, mediul de afaceri cu bugetarii, dar și că a reușit să umple tribunalele cu oameni care încă își caută dreptatea. El a subliniat faptul că liderului PSD, Liviu Dragnea, îi plac banii europeni, însă nu și disciplina europeană și i-a invitat pe suceveni să meargă la vot pe 26 mai și să voteze cu PNL.

Rareș Bogdan: Gheorghe Flutur și Ion Lungu au adus  un miliard de euro la Suceava, cât nu au reușit pesediștii să aducă în toate județele și orașele controlate de ei

În aplauzele celor prezenți, Rareș Bogdan le-a transmis sucevenilor că înainte de a veni la acest miting a fost să viziteze „un loc sfânt pentru toți românii”, Cetatea de Scaun a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, omul care a apărat Europa, „cel care a fost trecut în toate cronicile vremii ca fiind apărătorul creștinătății”. „Înainte cu o zi de summit-ul de la Sibiu am un mesaj pentru Europa. România este în Europa, este Europa și nu vom accepta niciodată o Europă cu două viteze. O singură viteză, o singură Europă”, a spus Rareș Bogdan.

El a spus că vrea să-i salute pe primarii din Moldova, „de pe axa dezvoltării”, începând cu Ion Lungu, „cel care a adus de 150 de ori mai mulți bani europeni decât primarul din Alexandria” și continuând cu primarul din Piatra Neamț și Botoșani, dar și cu primarul ales din Chișinău, Andrei Năstase, „omul care a câștigat alegerile iar bolșevicii i-au furat mandatul. „Un cuvânt special am pentru un om care se identifică astăzi cu ținutul Bucovinei. Un om care stă în spatele a 46 de primari din județ. Acest președinte de Consiliu Județean e un exemplu pe care ar trebui să-l ia cu toții. Îl salut din tot sufletul și îi mulțumesc lui Gheorghe Flutur. Știți câți bani a adus Gheorghe Flutur împreună cu Ion Lungu la Suceava? Un miliard de euro pesediștilor. Un miliard de euro nu ați reușit să aduceți voi în toate județele și orașele controlate de voi”, a transmis Rareș Bogdan. El a aprecizat în mod deosebit modul în care primarii și președinții liberali de județe au reușit să folosească fondurile europene pentru dezvoltare.

„Totul s-a făcut cu bani europeni. De ce fug pesediștii de bani europeni? Pentru că nu îi pot fura. Pentru că pe de o parte nu știu iar pe de altă parte nu pot să-i fure. Iar atunci când primarii și președinții de CJ liberali aduc bani europeni pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor, pesediștii nu fac altceva decât să amenințe. Așa cum îi amenință acum cei 1.100 de primari PNL, inclusiv pe cei 46 de la Suceava. Așa cum ne șantajează acum liderii de organizații. Au început cea mai mizerabilă campanie împotriva PNL. Mă atacă de dimineață până seara și ne atacă liderii. Au ajuns la neobrăzarea încât să-mi atace soția însărcinată în luna a șaptea. Vor plăti pentru fiecare atac pe care îl aduc împotriva unui liberal și a unui român de bună credință. Nu vor scăpa și vor fi răpuși pe 26”, a spus Rareș Bogdan, care a mai spus că vrea să dea și exemplul lui Gheorghe Flutur: „în urmă cu ani de zile, într-o altă guvernare socialistă, lui Gheorghe Flutur i-au făcut patru dosare din Biroul din Kiseleff. Amintiți-vă de stenogramele otrăvite, de Rodica Stănoiu și de cum vorbeau să-l îngenuncheze pe Flutur sau pe liderii de atunci. I-au făcut patru patru dosare, iar băiatul lui, Cristian, l-a întrebat: tată când te întorci? Te întorci acasă? Iar premierul de atunci, cu ministrul justiției și cu liderii din Kiseleff spuneau că nu ajung patru. Mai faceți-i patru dosare să-l liniștim. Așa înțeleg ei justiția. Îngenuncheată. Pentru că nu vor să plătească pentru hoții. Pentru că ei nu înțeleg că în democrație hoții stau la pușcărie, nu în Guvern, nu în Parlament, nu în Kiseleff”.
Candidatul PNL pentru europarlamentare a vrut să dea asigurări că PNL dorește și va lupta pentru o justiție independentă.

„Vom lupta și vom spune da la referendumul inițiat de președintele. Poporul român nu îi va lăsa să dea amnistie pentru fapte de corupție. Vom vota <Da> la referendum. Așa cum îi asigurăm că nu vor putea transforma România într-un rai al infractorilor fericiți. Au eliberat 16.000 de infractori. Sunt pe străzi datorită lui Liviu Dragnea, Nicolicea, Șerban Nicolae, Codrin Ștefănescu și a tuturor celor care cred că justiția înseamnă să scape ei de cătușe, de pușcărie și să creeze haos în această țară. Îi asigurăm că nu pot transforma și îngenunchea România”, a mai declarat Rareș Bogdan. El a spus prin votul românilor PNL va înregistra o mare victorie, la alegerile europarlamentare, la referendum, iar apoi la alegerile pentru funcția de președinte al României, la cele locale și la cele parlamentare, după care „va urma o lungă perioadă de guvernare liberală”. În final el le-a transmis sucevenilor să nu uite să iubească România și că creadă în neamul românesc.

Ludovic Orban: Românii au glontele de argint cu care pot să răpună dracii roșii care își bat joc de România

În finalul mitingului, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că românii au puterea, la aceste alegeri, să scape de PSD. „Nu m-aș fi așteptat ca pe o vreme câinoasă să văd mii de suceveni, mii de liberali, mii de simpatizanți, pregătiți pentru cea mai mare bătălie și pentru cea mai mare victorie a PNL. Mai sunt două săptămâni jumătate până pe 26 mai. Așa cum azi am înfruntat frigul, ploaia, să fim la fel de determinați să înfruntăm un adversar pervers care nu respectă nici o regulă, care calcă în fiecare zi demnitatea fiecărui român. Să ne luptăm cu un adversar care este capabil de orice pentru a nu pierde puterea. Să le spunem românilor că adevărata putere este în mâna fiecăruia. Că au glontele de argint cu care pot să răpună dracii roșii care își bat joc de România. Glontele de argint e ștampila de vot, care să fie pusă pe săgeata PNL.

Mergeți în fiecare casă, în fiecare scară de bloc, apartament, la fiecare piață, târg, loc public în care putem să ne întâlnim semenii, concetățenii și trebuie să-i convingem, cu adevărul, că nu suntem condamnați să fim conduși de hoți, de oameni fără frică lui Dumnezeu, de oameni care își bat joc de limba română, de România și de fiecare român în fiecare zi. Că România are dreptul să fie condusă de cei buni, harnici, cinstiți, de cei care cunosc cu adevărat destinul și viitorul acestei țări. De oameni cu carte, cu scaun la cap, de oameni cu credință în Dumnezeu. Și de oameni care își iubesc țara. Ajunge. Destul și-au bătut joc de noi, destul au ținut România pe loc de 30 de ani”, a declarat Ludovic Orban. El a subliniat faptul a venit momentul ca România români adevărați.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava