MOPAN Suceava

Prefectul Alexandru Moldovan și cei doi subprefecți Daniel Prorociuc și Alexandru – Marian Salup – Rusu au participat alături de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, parlamentari și oficialități locale la manifestările organizate pe 24 ianuarie cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române și dezvelirea bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasat în zona centrală a municipiului reședință de județ.

”Sărbătorim astăzi 163 de ani de la actul istoric ce a făcut posibilă Unirea Principatelor Române prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza domnitor pe ambele maluri ale Milcovului, primul pas făcut pentru înfăptuirea statului național român.

Un act istoric făurit prin inteligența și spiritul unei generații aparte, prin intensă diplomație, dar și din dragoste pentru popor și țară.

Când vorbim de ziua Unirii Principatelor Române ne referim la vastul program de reforme declanșat de Al. I. Cuza, a cărui amploare a adus România în modernitate.

Vorbim de primele alegeri organizate conform unei legi electorale, de publicarea codurilor civil și penal, precum și a legii rurale. Vorbim de organizarea instituțională a statului român, aflat în curs de modelare.

O minimă exigență morală față de noi înșine ne obligă să ne punem întrebarea dacă și cum cinstim această moștenire.

Răspunsul care mi se așterne este unul firesc, indiferent de provocările prin care am trecut, am rămas uniți și solidari în jurul crezului național.

Recent am sărbătorit 50 de ani de la primul proces de extindere a Uniunii Europene, al cărei membru suntem. Rămânem fermi pe calea modernizării europene deschis de generația lui Alexandru Ioan Cuza, care spunea: Naționalitatea Română este întemeiată. Vă iubiți Patria, veți ști a o întări.

La mulți ani, români de pretutindeni!

La mulți ani, România!, a declarat prefectul de Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava