Concert pascal
MOPAN Suceava

Cand un motan te impinge cu capul ai putea sa te intrebi ce poate insemna asta. Chiar daca micutul blanos impinge cu forta, acest gest nu are o conotatie negativa si nu e nici periculos. Totusi, acest lucru se poate interpreta in diferite moduri, in functie de contextul in care face asta, dar si de interactiunea specifica dintre voi. 

Iata cateva motive comune pentru care, conform Tomitza.ro, motanii isi imping capul in stapanii lor:

1.Manifestarea afectiunii

Motanul te poate impinge cu capul ca forma de manifestare a afectiunii si a dorintei de a-ti arata ca te iubeste si te apreciaza. Acest gest poate fi asociat cu dorinta de a fi alintat si ingrijit. Astfel, de multe ori vei vedea ca, daca il mangai, va incepe sa toarca si va continua sa se apropie de tine, poate chiar sa se urce in bratele tale.

2. Comunicare

Prin impingerea capului inspre tine, motanul tau ar putea incerca sa iti transmita un mesaj sau o nevoie. Aceasta poate fi o modalitate de a solicita atentie, mangaieri si, uneori, hrana. Daca o nevoie se solicita mai mult prin mieunat, fiind considerata o urgenta din partea pisicului, atentia si mangaierea se solicita cel mai adesea prin impusul cu capul sau prin frecarea capului si a corpului sau de corpul tau. E o modalitate prin care pisicul tau iti comunica faptul ca isi doreste sa iti fie aproape si sa fie dezmierdat.

3. Marcare teritoriala

Motanii au glande de marcarea a teritoriului situate in regiunea capului si a fetei. Prin frecarea sau impingerea capului in obiecte sau in persoane, motanii pot lasa substante chimice specifice care marcheaza teritoriul si isi exprima apartenenta la acele obiecte sau persoane. Pe scurt, motanul tau te marcheaza cu “esti al meu” sau “esti proprietatea mea”.

4. Cautarea confortului

Motanii isi pot impinge capul in tine pentru a cauta confort si siguranta. Acest gest poate fi asociat cu dorinta de a se simti in siguranta si protejati in preajma ta. In cazul unui pericol pe care il pot intui undeva mai in departare, acest lucru le poate asigura confortul. Totusi, de cele mai multe ori, atunci cand se simt in pericol, motanii aleg sa fuga si sa se ascunda.

5. Instinct matern/patern

Motanii pot avea un instinct matern sau patern dezvoltat si pot incerca sa-ti arate ca se ingrijesc de tine sau ca te considera parte din familia lor, manifestand astfel afectiune si grija. Chiar daca, de cele mai multe ori, se apropie de tine pentru a obtine confort prin mangaiere, isi pot arata si ei grija si afectiunea fata de tine prin acest comportament.

Ce trebuie sa stii este ca impingerea capului in stapanul lor este un comportament comun la motani si la pisici in general si este adesea asociat cu afectiunea si comunicarea pozitiva. Este important sa raspunzi la aceasta manifestare de afectiune cu atentie si rabdare, oferindu-i motanului tau confortul si atentia de care are nevoie.

Motănelul tău te împinge cu capul? Vezi ce înseamnă asta, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava