Concert pascal
MOPAN Suceava

Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău vă invită să participați în data de 9 noiembrie 2022, ora 13.00, la vernisajul Expoziției de ceramică „Muguri de toamnă”, semnată de artistul plastic Ovidiu Ionescu, conf. univ. dr. la Facultatea de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Arte din București. Expoziția-instalație în aer liber este una inedită pentru Centrul de Cultură „George Apostu”, artistul bucureștean dorind să scoată lucrările ceramice din zona clasică de expunere, „mugurii” săi de lut urmând să fie admirați în spațiul liber al „Grădinii cu statui”, integrați generosului cadru vegetal de care dispune Centrul.

Pornind de la ideea de geneză și evoluție, de la un figurativ reinterpretat, trecut prin filtrul discursului postmodern, lucrările ceramice scot la iveală un plastician complex, cu o evidentă libertate de creație, neîngrădită dogmatic, un artist cu o solidă cunoaștere a indiciilor morfologice, a formelor și a modalităților de prelucrare și reinterpretare vizuală. Printre invitații Centrului de Cultură „George Apostu” se va afla și criticul literar Marius Manta, integrat programului atât în calitate de prezentator al expoziției cât și de prieten al artistului plastic invitat.

Expoziția-instalație găzduită de Centrul de Cultură „George Apostu” face parte din amplul program dedicat manifestărilor prilejuite de aniversarea a 30 de ani de la înființarea Universității „George Bacovia” din Bacău (7-11 noiembrie 2022), unul dintre partenerii tradiționali ai Centrului.

„Așezate pe socluri, suspendate, grupate sau creând unitare conformații și conglomerate de forme, de la simpla expresie tridimensională la adevărate instalații, creațiile artistului sunt posesoarele unor date tehnice în care glazuri și angobe conferă strălucire și matitate, prețiozitate și variate luminiscențe, care pun în evidență raportul dintre spațiu și structură. În acest areal, expresia de ansamblu și de detaliu se pliază pe conceptul identității umane, evocat prin sustragerea formală a unor elemente anatomice, în jurul cărora se concentrează o întreagă estetică”, Ana Amelia DINCĂ, critic de artă.

Pentru anul 2022, programul cultural al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfășoară sub genericul „Trecut și Viitor – Paradigme ale Ființării”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava