Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto18 poze în acest set

Municipiul Cîmpulung Moldovenesc găzduiește un obiectiv unic în țară şi totodată printre puţinele din Europa ca tematică şi ca valoare a exponatelor. Este vorba de Muzeul „Arta lemnului”, muzeu care deține un bogat patrimoniu care cuprinde peste 15.000 de piese din lemn. Clădirea a fost reabilitată cu fonduri europene devenind una dintre cele mai frumoase din județ. Lucrările au costat 2,7 milioane de euro și au fost executate la un înalt grad de calitate de firma „General Construct”. Recepția finală a lucrărilor a avut loc vineri, 30 octombrie. Aveți aici câteva imagini cu clădirea modernizată care găzduiește Muzeul „Arta lemnului” din Câmpulung Moldovenesc una dintre realizările de excepție ale Primăriei conduse de liberalul Mihăiță Negură.

Cel mai important exponat este carul din lemn pentru transportul vinului

În perioada următoare exponatele vor fi amplasate în sălile de expoziție în baza unui proiect finanțat din bugetul local. Muzeul a fost înfiinţat în 1936, ca Muzeu de etnografie şi ştiinţe ale naturii, a fost reprofilat în 1967 ca Muzeu al lemnului, are 20 de săli de expoziţie şi o secţie în aer liber, deţine un bogat patrimoniu ce cuprinde peste 15.000 de piese din lemn. Majoritatea pieselor din muzeu sunt din secolul al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, iar cel mai important exponat este carul din lemn pentru transportul vinului.
Secţia în aer liber cuprinde două case tradiţionale, una huţulă, datată în secolul al XVII-lea, şi alta de la mijlocul secolului al XVIII-lea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava