Concert pascal
MOPAN Suceava

Municipiul Fălticeni se numără printre primele localități din regiunea Moldovei în care se va construi o creșă printr-un program al Companiei Naționale de Investiții. Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că la nivel național s-a aprobat construcția a 104 crește printr-un al CNI, iar în județul Suceava sunt trei, la Fălticeni, Suceava și Câmpulung Moldovenesc. „Dintre acestea trei Primăria Fălticeni a fost cea mai harnică, să spun așa și a pus la dispoziție toate documentele necesare. În primul rând amplasamentul, terenul, dar și faptul că ne-am asumat racordul la utilități și toate cheltuielile neeligibile care ne privesc pe noi ca municipalitate. Am fost foarte prompți în transmiterea documentelor solicitate și prin urmare suntem printre primele investiții din Moldova, pe acest capitol de creșe care sunt scoase la licitație. Licitația este lansată deja pe site-ul CNI și se află în perioada de depunere a ofertelor. Urmează ca la nivelul CNI să se facă evaluarea și analiza ofertelor și sperăm că în cel mai scurt timp să se semneze contractul de proiectare și execuție”, a spus Cătălin Coman. El a precizat că la Fălticeni ar urma să se construiască o creșă cu șapte grupe, pe un proiect tip al CNI.

„Suntem eligibili, am fost selcționați și desemnați printre primii. Ne bucurăm că suntem harnici la acest capitol și sperăm din tot sufletul ca analiza ofertelor, licitația să se deruleze cât mai rapid, astfel încât chiar din acest an să înceapă proiectarea și execuția creșei. Este prima creșă construită la Fălticeni după Revoluție. O necesitate foarte mare, pentru că sunt foarte mulți copii, foarte multe familii de tineri care ori nu găsesc bonă, ori doresc să se întoarcă cât mai repede la locul de muncă și doresc ca cei mici să aibă condiții deosebite, mai ales că în Uniunea Europeană se constată un trend extraordinar de mare pentru accentul pe educația anti-preșcolară, până la nivelul în care copiii vor intra la grădiniță în grupa mică”, a mai precizat primarul din Fălticeni.

El a arătat că noua creșă va fi construită în în spatele corpului B al Colegiului „Mihai Băcescu”, în apropierea Grădiniței cu Program Prelungit „Pinochio”. „Practic este între două unități școlare. Utilitățile sunt în imediata vecinătate iar spațiul se pretează pentru derularea acestui proiect. Am luat hotărârea să fie cât mai aproape de grădiniță astfel încât pentru copiii, în momentul în care termină creșa să facă pasul foarte ușor spre grădiniță, fiind foarte aproape una de alta. Și acest lucru contribuie foarte mult la o relaxare psihică și la o relaxare psihosomatică necesară pentru că sunt practic într-un mediu asemănător”, a încheiat Cătălin Coman.

Municipiul Fălticeni, printre primele din Moldova în care se va construi o creșă prin CNI, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava