Cu o determinare fără margini și o dorință puternică de a schimba paradigma, Naționala Feminină de Fotbal a României a lansat astăzi campania „Modele de Femeie ,” o inițiativă inspirațională care are ca scop principal normalizarea prezenței femeilor în fotbal și încurajarea acestora să-și urmeze pasiunea și să-și atingă potențialul în acest domeniu, dar și în oricare sferă a vieții.

Folosim modelul fotbalistelor naționalei României, care doboară bariere pe terenul de fotbal și în afara lui, vrem să încurajăm orice femeie, indiferent de domeniu, să-și spună povestea; să arate lumii cum a depășit prejudecățile care i-au pus piedică.

Pornim de la fotbal, care este în mod tradițional un sector dominat de bărbați, iar progresele în materie de egalitate de gen în acest domeniu sunt îngreunate de constructele sociale ale feminității și ale masculinității. De aceea, Echipa Feminină de Fotbal semnează campania #modeledefemeie, o campanie pentru normalizarea prezenței femeilor în fotbal și oriunde. #modeledefemeie abordează subiectul egalității de gen în lumea fotbalului și își propune să încurajeze și să susțină femeile și fetele să înceapă și să continue să joace fotbal și nu în ultimul rând, să pună acest subiect pe agenda publică.

În cadrul campaniei, jucătoarele din Naționala Feminină de Fotbal a României joacă un rol activ în promovarea mesajului de normalizare și împărtășesc poveștile lor personale despre provocările și succesele din cariera lor în fotbal. Ele devin modele de femei puternice, talentate pentru toate femeile și fetele care visează să își urmeze pasiunea pentru fotbal sau pentru oricare alt domeniu.

Evenimentul de lansare a adunat în sala Nicolae Dobrin de la Casa Fotbalului jucătoare ale Naționalei Feminine – Ștefania Vătafu și Ioana Bortan –, alături de antrenorul Naționalei Feminine de Fotbal a României, Cristian Dulca, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și Oana Băluță, cercetătoare specializată în gen și politică.

Campania cuprinde și alte inițiative precum concursul „Și fetele joacă fotbal” care invită părinții fetelor ce cochetează cu fotbalul să trimită fotografii inspiraționale cu acestea pe teren, în poartă sau acasă, driblând, pasând sau apărând, sărind sau strigând de bucurie. Fotografiile urmând a fi publicate în Galeria Viitoarelor Modele pe site-ul campaniei „Modele de femeie”.

„Prin intermediul acestei campanii, Echipa Națională de Fotbal Feminin se angajează să fie un model pentru tinerele femei din România și din întreaga lume. Noi credem că fiecare femeie are dreptul de a alege ceea ce vrea să realizeze în viață, fără a fi limitată de stereotipuri sau așteptări preconcepute. Fiecare dintre jucătoarele noastre este un exemplu viu de ambiție, curaj și determinare.” Răzvan Burleanu, Președintele FRF

„Nu îmi imaginam în urmă cu niște ani că la Federația Română de Fotbal va avea loc o astfel de discuție despre egalitatea de gen. Mă bucură această inițiativă! Relația dintre normele sociale, culturale și fenomenul sportiv este una importantă și trebuie să fie recunoscută. Trebuie să îmbrățișăm o perspectivă realistă. Genul influențează sporturile, dar și sportul influențează normele de gen.” Oana Băluță, Conf. Univ., cercetătoare specializată în gen și politică

„Am avut o singură opțiune: să nu renunț. Tocmai de aceea am în palmares destul de multe campionate, cupe, meciuri in Champions League și foarte multe meciuri în tricoul Echipei Naționale ” Ștefania Vătafu, Echipa Națională de Fotbal Feminin

„Mi-aș fi dorit și eu să fi avut la vârsta de 9 ani, când am început fotbalul, toată infrastructura, toate competițiile care există acum în fotbalul feminin. Chiar îmi doresc ca tot mai multe fetițe să aibă și opțiunea de a juca fotbal. Atunci când au de ales între atletism, handbal sau alte sporturi, să fie acolo și fotbalul.” Ioana Bortan, Echipa Națională de Fotbal Feminin

Campania se va desfășura pe parcursul a trei luni. Vom organiza evenimente și activări speciale, inclusiv concursuri pentru fanii fotbalului feminin. Pentru mai multe informații despre campania „Modele de Femeie” și pentru a fi la curent cu activitățile noastre, vă rugăm să urmăriți pe modeledefemeie.frf.ro și pe paginile de social media și să ne susțineți în această călătorie spre egalitate și schimbare pozitivă.

O inițiativă FRF, semnată de Echipa Națională de Fotbal Feminin, prelucrată de Next Advertising, cu aportul special Greenmind Studio. Susținută de KISS FM.

Echipa Națională de Fotbal Feminin este susținută de PENNY, Fortuna și Joma.

Despre Naționala Feminină de Fotbal a României

 Naționala Feminină de Fotbal a României reprezintă excelența sportivă și dedicația în fotbalul feminin din țară. Cu un spirit de echipă puternic, jucătoarele sunt un exemplu de pasiune și determinare.

Dacă și tu crezi în această campanie, vino alături de Naționala Feminină la meciurile din UEFA Women’s Nations League:

România – Finlanda, 26 septembrie, ora 19:00, Stadion Arcul de Triumf

România – Slovacia, 27 octombrie, Stadion Arcul de Triumf

România – Croația, 5 decembrie, Stadion Arcul de Triumf

Toate detaliile campaniei sunt disponibile pe website-ul oficial, modeledefemeie.frf.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava