Concert pascal
MOPAN Suceava

Sâmbătă, 7 noiembrie, în Sala Mare a Teatrului Tineretului, a avut loc Gala Locală Oamenii Timpului din Județul Neamț. Evenimentul a debutat cu un moment de reculegere în memoria persoanelor care au decedat în clubul bucureștean Colectiv.

În prima parte a Galei a avut loc prezentarea nominalizaților Oamenii Timpului din Județul Neamț: Adrian Alui Gheorghe (Literatură), Andrei Dăscălescu (Arte), Daniel Tătaru (Educație și cercetare), Ana Săvescu (Societate civilă), Irina Păcurariu (Diplomație publică), Mihaela Cristina-Verzea și Nicolae Dumitrașcu (Memorie și istorie), Oana Bulai (Jurnalism), Grupul de elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” (Tinere valori), Virgil Răzeșu (Sănătate) și Dan Ostahie (Antreprenoriat). „Trebuie să ne cunoaștem valorile, să le sprijinim și să le susținem permanent. Este foarte important ca, la nivelul Regiunii de Nord-Est să ne reprezinte astfel de oameni. Vom depune eforturi pentru a-i avea și la Iași, la Gala Extraordinară de la Iași, dacă se poate pe primele locuri”, a declarat dl. Constantin Iacoban, Președintele Consiliului Județean Suceava, partener oficial al Campaniei Oamenii Timpului.

Un alt susținător important al Campaniei a fost Primăria Municipiului Piatra Neamț. „Dacă pereții acestei clădiri ar putea vorbi, am putea afla cu toții câte nume mari au trecut prin această clădire. Da, este foarte important să ne recunoaștem valorile și să le promovăm. Orașul și județul Neamț au mulți oameni care merită a fi promovați de către noi. Cuvântul de ordine al acestei Campanii, al acestui eveniment, este valoarea. Albert Einstein spunea să încercăm să fim oameni de valoare, nu neapărat oameni de succes. Uitându-mă la lozincile pe care oamenii le strigă în aceste zile în București și în marile orașe, mă încearcă un sentiment de bucurie pentru că simt că a venit vremea oamenilor de valoare”, a afirmat dl. Dragoș Chitic, Primarul Municipiului Piatra Neamț.

Un mare sprijin în organizarea evenimentului a fost acordat de către echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. „Când am aflat de Campania Oamenii Timpului am fost entuziasmat și am transmis organizatorilor aprecierea și susținerea mea. Cultura, creația, munca temeinică, valorile în care credem sunt enzimele protectoare, dătătoare de viață ale unui popor, și, întotdeauna, cei care le dau viață sunt adevărați Oameni ai Timpului și, chiar, ai Timpurilor, iar în fața lor ne înclinăm cu respect. Datoria noastră este să-i recunoaștem și să-i prețuim, iar datoria lor este să nu renunțe”, dl. Vasile Asandei, Directorul General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol susținut de către Delia Tărcăoanu, Radu Moroșanu și Emmy-Constantin Dumitru, elevi ai Liceului de Artă Victor Brauner Piatra Neamț, solista Teodora Sava și interpretul de muzică folk Paul Arva. Prezentatorul Galei a fost jurnalistul Cătălin Sava.

Partenerii locali ai Campaniei Oamenii Timpului au fost: Consiliul Județean Neamț, Primăria Municipiului Piatra Neamț, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Central Plaza Hotel, Asociația TAGMA – Tinerii de azi, generația de mâine, Atelierul 6AM LOOK, Sissy Atelier, Florăria Clematis, Liceul de Artă Victor Brauner Piatra Neamț, Teatrul Tineretului, Mesagerul de Neamț, Ziarul Ceahlăul, ZCH News, Pedagogul.com și, nu în ultimul rând, dl. Constantin Teodorescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava