Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat astăzi o ședință a  Comitetului pentru Situații de Urgență pentru a analiza situația din spitalele din județ cu privire la apărarea împotriva incendiilor, ședință le care au participat atât managerii unităților spitalicești cu paturi din județ, cât și primarii localităților respective.  Dezbaterile pe marginea materialului prezentat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” au vizat, în principal, următoarele aspecte:  funcționarea unor spații din cadrul unităților spitalicești, fără deținerea autorizației de securitate la incendiu; organizarea defectuoasă a evacuării în cazul producerii unei situații de urgență; verificarea instalațiilor utilitare (cu precădere cele electrice) care echipează construcțiile adminístrate; exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor cu rol în asigurarea cerinței esențiale de calitate ”securitate la incendiu” (scoateri din funcțiune nejustificate; neefectuarea la intervalele de timp stabilite de reglementări a operațiunilor de verificare/mentenanță etc); lipsa organizării serviciului privat pentru situații de urgență la cele mai mari spitale din județ (Suceava și Rădăuți).

”Am ținut să convoc această ședință nu din dorința de a găsi vinovați, ci pentru a identifica soluții la o problemă care preocupă atât opinia publică, cât și conducerea Prefecturii. Am înțeles că nu există construcție care să fie ferită complet față de amenințarea unui incendiu! Dar în ceea ce privește spitalele, trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi pentru ca acest risc să fie adus și menținut la un nivel cât mai redus. Dispunem de legislație, avem normative tehnice, Consiliul Județean și administrațiile locale au alocat fonduri financiare, au fost montate instalații de stingere și detecție, și totuși se perpetuează disfuncționalități care, într-o conjuctură de factori, pot pune în pericol viețile oamenilor, pacienți și personal medical deopotrivă. Sper ca de astăzi, urmare a discuțiilor purtate și a măsurilor convenite, toți factorii implicați să fi înțeles că vremea jumătăților de măsură a trecut demult, și cetățenii nu mai acceptă justificări. Este momentul să ne aplecăm cu mai multă atenție asupra resursei umane, asupra pregătirii, rigurozității și seriozității salariaților care gestionează acest domeniu important din activitatea oricărei instituții”, a declarat Moldovan.

Nereguli la spitalele din județ privind apărarea împotriva incendiilor. Prefect: ”Am înțeles că nu există construcție care să fie ferită complet față de amenințarea unui incendiu”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava