Concert pascal
MOPAN Suceava

Recent în localitatea Băile Felix din judeţul Bihor s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Telegrafie Viteza – Individual. La aceasta competiţie au participat şi sportivii clubului CSTA –Suceava secţia radioamatorism YO8KGA.
În aceast concurs sportivii au cucerit 5 medalii de Aur, două medalii de Argint, două medalii de Bronz şi 3 locuri IV după cum urmează: la categoria seniori, Mancaş Alexandru (Alex) YO8TTT a obţinut patru medalii de aur şi o medalie de argint, la juniori mari Rotaru Bogdan Andrei YO8XBA, elev al Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” din Suceava a obţinut o medalie de aur, o medalie de bronz şi două locuri IV, la categoria Juniori mici Nenişcu Miruna YO8XAM, elevă a Colegiului National “Mihai Eminescu” din Suceava, a obţinut o medalie de argint, o medalie de bronz şi un loc IV.
Tot în această lună, lotul naţional de telegrafie viteză al României a participat la Campionatul Balcanic şi Cupa Europei HST 2018 organizate în localitatea BANSKO – TERRA COMPLEX – BULGARIA.
Ca urmare a performanţelor obţinute la Campionatele Naţionale, Federaţia Română de Radioamatorism l-a convocat la lotul naţional şi pe sportivul sucevean Mancaş Alexandru YO8TTT.
Sportivul de la CSTA Suceava s-a descurcat admirabil obţinând  rezultate remarcabile. La proba practică Rufz (recepţionarea de indicative ale staţiilor de radioamatori) Alex Mancaş YO8TTT a obtinut locul I şi medalia de aur, la Morse Runner (simularea condiţiilor de concurs la staţia radio) a obţinut locul I şi medalia de aur, la proba de transmitere (text litere, text cifre, text combinat) a obţinut locul II şi medalia de argint, iar în clasamentul general la categoria seniori a ocupat locul I si medalia de aur. Echipa României, în clasamentul pe ţări, a ocupat locul I.
Şi în cadrul Cupa Europei  “11th HST Tournament Europe’s Cup” 2018, Alex Mancaş YO8TTT a obţinut performanţe deosebite.
La proba de recepţie viteză (text litere, text cifre, text combinat) şi Rufz a obţinut două locuri 2 şi medaliile de argint, la transmitere viteză a ocupat locul 3 şi medalie de bronz, iar în clasamentul general s-a clasat pe locul 3 obţinând medalia de bronz. Lucrările practice Morse Runner sunt punctul forte ale lui Alex Mancaş. La aceasta disciplina s-a clasat pe locul I şi a stabilit un nou record mondial, realizând 5105 puncte, vechiul record fiind deţinut de sârbul Goran Hajosevic cu 4808 puncte. În clasamentul pe ţări primele 3 locuri pe podium au fost ocupate astfel: Bielorusia locul I, România locul II şi Rusia locul III.
Conform calendarului competiţional, echipa de telegrafişti viteză se pregăteşte pentru a participa la Campionatul Naţional de Telegrafie Viteză pe Echipe, care se va desfăşura la Piatra Neamţ în perioada 08-12 august 2018. Tot în luna august va avea loc Campionatul Mondial de telegrafie viteză “HST World Championship” care se va desfăşura în localitatea ASTANA din KAZAKHSTAN în perioada 25-29 august.
“Fiind selecţionat în lotul naţional al României, Alexandru Mancaş YO8TTT, se pregăteşte să-şi îmbunătăţească performanţele sale la telegrafie viteză pe plan mondial” adeclarat  antrenorul telegrafiştilor de la CSTA Suceava, Vasile Anton – YO8NR, maestru al sportului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava