Concert pascal
MOPAN Suceava

În iunie 2024, editura ZYX Books va împlini un an de la publicarea primelor titluri: Alfie Kohn, Iubire necondiționată pentru copilul tău; Laura Markham, Părinți liniștiți, copii fericiți și Părinți liniștiți, frați fericiți. Tot anul acesta editura lansează trei noi direcții editoriale: ZYX Kids (cărți ilustrate pentru copii), ZYX Societate (jurnalism, biografii și eseuri despre lumea în care trăim) și ZYX Psihologie practică.

De asemenea, editura își propune să îmbogățească colecțiile de parenting și creșterea copilului cu titluri noi, care răspund multor nevoi concrete, identificate din interacțiunea cu cititorii și cu membrii comunității Totul despre mame. Titlurile de parenting sunt alese printr-un proces editorial riguros, bazat pe validarea comunității științifice. Fiecare titlu este atent îngrijit, susținut de un specialist român în domeniu și promovat prin ateliere cu părinții.

Printre noutăți se află cartea Cum să înfrunți un dictator: Lupta pentru viitorul nostru, de Maria Ressa, laureata Premiului Nobel pentru Pace 2021. Cartea apare într-un moment important: anul electoral. Este oportun să vorbim mai mult despre democrație, adevăr, fake-news și despre ce se poate întâmpla dacă nu suntem atenți la mișcările politice.

În urma succesului răsunător pe care l-a avut cartea Ups, pubertatea, ZYX Books a  decis să ofere părinților cu adolescenți acasă mai multe cărți care să îi ajute să navigheze acești ani tulburi de tranziție către viața de adult. Familii fericite. Ghidul sănătății mintale a copilului tău, Dr. Beth Mosley și Ce încearcă să-ți spună adolescentul tău, de Stella O’Malley, vin în ajutorul părinților care au nevoie de informații și suport.

De asemenea, anul acesta iese la lumină biografia completă și definitivă a uneia dintre cele mai complexe figuri ale secolului XX, Enzo Ferrari. Ferrari Rex are la bază o documentare foarte serioasă. Luca dal Monte, autorul, este italian și a lucrat pentru Ferrari, reușind astfel să aibă acces la arhivele publice și private ale afacerii familiei. De asemenea, a fost în contact cu membri ai cercului de apropiați ai lui Ferrari și a consultat documente personale importante.

Urmăriți lista completă a noutăților editoriale:

ZYX Parenting

Colecția Educație emoțională

  • Părinți liniștiți, copii fericiți – caiet de lucru cu tine, Dr. Laura Markham

Un ghid interactiv în care Laura Markham oferă o abordare simplă a relației părinte-copil, centrată pe gestionarea propriilor emoții. Bonus: tehnici eficiente de mindfulness și fișe de lucru pentru exersarea practică a sfaturilor sale.

Familii fericite.

Ghidul sănătății mintale a copilului tău, Dr. Beth Mosley

Un ghid al sănătății mintale a copilului, care echipează părintele cu instrumente esențiale pentru a preveni, înțelege și gestiona depresia, anxietatea, autovătămarea, dependențele sau alte probleme de sănătate psihică.

  • Cinci principii de parenting. Ghidul tău esențial pentru a crește oameni buni, Dr. Aliza Pressman

Dr. Aliza Pressman este expertul plin de compasiune de care avem nevoie cu toții; cartea ridică povara perfecționismului și acoperă o serie de strategii pe care orice părinte le poate folosi: Relație, Reflecție, Reglare, Reguli și Reparare.

  • Revoluția iubirii de părinte: cum să crești un copil cu mintea și inima, Dr. Greer Kirshenbaum

Cartea reunește cele mai recente cercetări din neuroștiințe și felul în care se pot aplica în parenting; sunt subliniate efectele creșterii atente, pline de grijă asupra sănătății fizice și mintale a copiilor, dar și interacțiunea dintre abordarea parentală și genetică.

  • Ce încearcă să-ți spună adolescentul tău, Stella O’Malley

Stella O’Malley explică funcționarea creierului adolescenților și oferă sfaturi practice pentru a naviga etapele esențiale de dezvoltare, ajutându-i să devină adulți fericiți și sănătoși.

  • Fii părintele copilului tău, nu al copilului care ai fost, Dr. Brie Turns-Coe

Amintirile din copilărie pot avea un impact profund asupra felului în care interacționăm cu copiii noștri. Dr. Brie Turns-Coe, terapeut specializat în relații de familie, oferă instrumentele de care avem nevoie pentru a fi părinți în prezent și pentru a ne conecta profund cu copiii noștri, în contextul lor.

  • Cuibul evoluat, Dr. Darcia Narvaez și Dr. G. A. Bradshaw

O carte originală și cuceritoare, care ne apropie de lecțiile pe care le are de oferit lumea naturală. Știați că lupii își cresc puii după un anume ,,compas moral”, iar caracatițele se axează pe inteligența socială și emoțională?

Colecția Creșterea copilului

 Cartea bebelușului. Totul despre îngrijirea nou-născutului, alimentație și somn, între 0 și 2 ani, Dr. William Sears și Dr. Martha Sears

Un ghid enciclopedic de îngrijire a copilului în primii doi ani de viață, Cartea bebelușului conține informații aduse la zi cu privire la îngrijirea prenatală, naștere, alăptare și etapele de dezvoltare a bebelușului, de la o echipă de pediatri americani de renume mondial.

  • Parenting ghidat de copil. Cum să descifrezi semnalele bebelușului tău și să pui bazele conectării încă de la naștere, Dr. Gill Rapley și Tracey Murkett

Instinctele și abilitățile înnăscute ale copiilor ne pot ghida să le oferim cel mai bun start în viață.

  • Diversificarea ghidată de copil. Cum să pui bazele unei relații sănătoase cu mâncarea pentru tot restul vieții, Dr. Gill Rapley și Tracey Murkett

Un ghid cuprinzător pentru tranziția la alimente solide, în ritmul și cu ghidarea copilului.

  • Diversificarea ghidată de copil. Carte de bucate -130 de rețete pentru mese în familie, Dr. Gill Rapley și Tracey Murkett

Un ghid care oferă rețete și încredere pentru a transforma mesele în momente plăcute pentru mai multe generații, încurajându-i pe cei mici să se dezvolte în ritmul lor.

ZYX Kids

 Dragonii adoră tacos, Adam Rubin, ilustrații de Daniel Salmieri

O poveste delicioasă despre prietenie și despre gustarea perfectă, plină de prospețime și umor.

  • Cele cinci mașinării ale iubirii, Marta Prada, cu ilustrații de Mercè Tous

O poveste despre cele cinci limbaje ale iubirii, care ne ajută să înțelegem că iubirea e diversă și că există multe feluri de a o exprima sau de a o simți.

  • Bufnița de Crăciun, Gideon Sterer și Ellen Kalish, cu ilustrații de Ramona Kaulitzki

O poveste splendidă, inspirată din realitate, despre un pui de bufniță găsit în cel mai celebru brad de Crăciun din lume; o carte fermecătoare despre prietenie, compasiune și despre sensul profund al acestei perioade speciale a anului.

ZYX Societate

 Cum să înfrunți un dictator: Lupta pentru viitorul nostru, Maria Ressa

O carte despre minciunile care ne alimentează frica, furia și ura împotriva celuilalt, un strigăt de avertizare pentru cititorii occidentali, de la laureata Premiului Nobel pentru Pace 2021.

  • Ferrari Rex, Luca dal Monte

Bazată pe o documentare foarte serioasă, această carte redefinește biografia lui Enzo Ferrari, una dintre cele mai complexe figuri ale secolului XX.

  • Căldura va fi prima care te va ucide, Jeff Goodell

Planeta se schimbă în feluri extreme. Valurile de căldură au devenit fenomene intense și la ordinea zilei și vor avea impact asupra multor aspecte ale vieții, de la sursele de hrană la izbucnirea epidemiilor. Jurnalistul multipremiat Jeff Goodell scrie o carte extrem de bine documentată, care se citește ca un thriller eco – o lecție de jurnalism narativ științific.

Psihologie practică

  • Alege dragostea, în fiecare zi, Dr. Alexandra H. Solomon

Dr. Alexandra Solomon oferă aici 365 de exerciții practice pentru a cultiva relații pline de curiozitate și de compasiune cu ceilalți, dar și cu noi înșine.

Lansările cărților vor fi anunțate pe canelele de social media ale editurii – Instagram, Facebook și LinkedIn.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava