Concert pascal
MOPAN Suceava

Teatrul Infinit ne invită sâmbătă, pe 26 noiembrie, începând cu ora 19:30, să descoperim o comedie cu adevărat ”sălbatică” care explorează stările sufletești ale omului silit să aleagă între Viață și Moarte. Departe de a trata strict în cheie freudiană (Thanatos și Eros) condiția umană, spectacolul ”Sălbaticul”, după Alejandro Casona, în regia lui Boris Focșa reprezintă o premieră națională și, totodată, o frumoasă și plăcută surpriză pentru publicul de teatru.

Intâlnirea publicului cu acest dramaturg spaniol emigrat în Argentina este o premieră în spațiul teatral românesc, spectacolul developând o paletă largă de culori umane care completează, cu mult umor, desenul final al umanității.

”Unde există comic există și elementul dramatic, un aliaj pe care, în perspectivă, ar trebui să-l numim viață și să nu-l mai dispersăm. Alejandro Casona e un dramaturg spaniol cu totul special ce vine cu o viziune asupra civilizației oglindită de un om al naturii.

Această temă este extrem de actuală și, în prezent, conține un interes real venit din partea semenilor.  Vorbim de o viziune absolut necesară astăzi când avem șansa să ne dăm seama cam cum se uită natura la noi, cum ne privește pe noi ca parte a unei civilizații constituite, ad hoc sau sui generis.

E un proces dual din care fiecare își extrage esența cunoașterii. Omul nu poate să rămână doar la nivelul naturii. El știe de la natură ce înseamnă viața și moartea. Dragostea o înveți de la om”, explică Boris Focșa, regizorul spectacolului și creatorul Teatrului Infinit.

Bilete la acest spectacol se găsesc pe https://www.mystage.ro/spectacole/salbaticul-3640/ și pe https://teatruinfinit.ro/#spectacole .

Infinit Teatru Infinit dispune de-o echipă de creație care are la activ o experiență de mai bine de două decenii în domeniul artei teatrale; echipă care a realizat numeroase proiecte de teatru apreciate la diverse forumuri  și laureate a diverse premii internaționale.

Din prisma unei estetici teatrale moderne și a unei abordări inedite, Teatru Infinit își propune să reunească prin actul lui de creație diverse generații de actori, școli de teatru, viziuni artistice.

Sălbaticul

După Alejandro Casona

Regia: Boris Focșa

 

Distribuția:

Răzvan Ilie / Robert Brage

Claudia Moroșanu/ Mara Baboianu

Stela Focșa

Marina Fluerașu

Vlad Oancea

Nicu Rotaru

Valentin Corneanu

Georgiana Herciu

Scenografia: Kimberly Ligia Vintilă

Light design: Alexandru Macrinici

Sound design: Alexandru Petrescu

Credit foto: Nicu Rotaru

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava