MOPAN Suceava

O echipă de medici specialiști din Italia va veni lunar în orașul Vicovu de Sus pentru diagnosticarea cancerului pulmonar. Anunțul a fost făcut de primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, care a precizat că a avut deja o întâlnire cu o delegație de medici a unui spital din orașul italian Pisa, care și-au arătat disponibilitatea de a veni în acest oraș cu tot cu aparatura necesară pentru investigațiile de specialitate pentru diagnosticarea acestui tip de cancer. „Din discuțiile pe care le-am avut ei se vor ocupa de implementarea unui proiect european prin care aparatura de ultimă generație va fi adusă la Vicovu de Sus pentru aceste investigații. Din discuții a reieșit că în România ar mai fi aparatură de acest fel la București, Cluj și Iași. Și trebuie spus că printre cei cu care am avut discuții s-a numărat și un medic chirurg, care din luna ianuarie 2022 va prelua funcția de manager al spitalului din Pisa”, a spus Vasile Iliuț. El a arătat că medicii din Italia au solicitat doar să li se pună la dispoziție o locație în Vicovu de Sus în care să fie amplasată aparatură. „Ei vor să facă o clinică aici, iar noi să le dăm locația. Și avem o locație, suntem în derulare cu un proiect pentru o clinică locală lângă spitalul de îngrijiri paleative, unde le putem oferi un spațiu. Ei vor mult mai mult dar cu timpul vedem unde vom putea găsi alte soluții de spațiu”, a declarat primarul orașului Vicovu de Sus.

El a arătat că specialiștii din Italia ar urma să vină câte zece zile pe lună pentru a face aceste investigații medicale.

O echipă de medici specialiști din Italia va veni lunar în Vicovu de Sus pentru diagnosticarea cancerului pulmonar, 8.4 out of 10 based on 31 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.4/10 (31 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava