MOPAN Suceava

DSP Suceava a sancționat cu avertisment patru cabinete de medicină individuală pentru pentru neaplicarea prevederilor ”Programului Național de Imunizări”, printr-o slabă acoperire vaccinală. Trei dintre medicii sancţionaţi sunt din zona Rădăuţi, iar unul din zona rurală a Sucevei. Măsura a fost luată pentru că procentul de acoperire vaccinală antirujeolică a copiilor înscrişi pe listele acestora era în medie de 35-40 la sută.Potrivit inspectorului şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, în luna ianuarie 2018 au fost efectuate 399 de controale igienico-sanitare în unităţi cu profil non-alimentar în urma cărora au fost aplicate şase sancţiuni pentru diverse neconformităţi. Una dintre amenzi, în valoare de 800 lei, a fost aplicată întrucât au fost depistate la comercializare de produse cosmetice cu termen de valabilitate depășit. Într-o altă situaţie, au fost retrase de la comercializare produse cosmentice expirate.

Alte patru avertismente au fost aplicate unor cabinete de medicină individuală pentru neaplicarea prevederilor ”Programului Național de Imunizări”, constatându-se o slabă acoperire vaccinală în rândul copiilor. Trei dintre medicii sancţionaţi cu avertisment scris sunt din zona Rădăuţi, unul din municipiu şi doi din mediul rural, iar un alt medic este din zona rurală a Sucevei. Procentul de acoperire vaccinală antirujeolică a copiilor înscrişi pe listele celor patru era în medie de 35-40 la sută, a arătat Dinu Florin Sădean. Acesta a mai spus că în cadrul tematicii de control cuprinsă pentru luna ianuarie în ”Planul Național de Acțiuni Tematice 2018” a fost desfășurată o acțiune de control în unitățile de învățământ din sistemul public și privat privind verificarea respectării condițiilor de microclimat corespunzător și verificarea respectării legislației privind distribuirea produselor din programul guvernamental ”laptele și cornul”.

Au fost verificate 114 unități de învățământ din judeţ, iar la 16 dintre acestea au fost depistate neconformități. Șeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava a precizat că această acțiune tematică a fost completată cu o acțiune tematică cuprinsă în planul propriu al Serviciului de Control în Sănătate Publică pentru luna ianuarie 2018, iar controalele s-au axat pe verificarea condițiilor igienico-sanitare de funcționare asigurate în unitățile de învățământ cu bloc alimentar propriu (cantină) și în cele cu bloc alimentar externalizat.” Au fost verificate un număr total de 18 unități, nefiind depistate neconformități”, a declarat Sădean.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava