MOPAN Suceava

Președintele Asociației de Psihiatrie Socială din România, medicul psihiatru sucevean, Alexandru Paziuc, a fost nominalizat de prestigioasa fundație britanică ”The Ratiu Family Charitable Foundation” pentru activitatea sa inovatoare în domediul sănătății mintale, pentru exemplul de bună practică medicală și managerială, impactul pozitiv pe care l-a adus asupra comunității, societății și contribuția permanentă asupra dezvoltării psihiatriei sociale și comunitare, a serviciilor de sănătate mintală, precum și a sistemului de sănătate din România. ”Dr. Alexandru Paziuc a preluat în anul 1993 activitatea psihiatrică la Câmpulung Moldovenesc, transformând secția de psihiatrie a spitalului municipal în Spital independent. Promovează implicarea beneficiarilor/pacienților în propriul proces terapeutic prin antrenarea acestora în activități utile lor și comunității în care trăiesc. A fost implicat în proiecte europene (HELPS) reprezentând România alături de alte 15 țări, a făcut parte din grupul de evaluare a prestigioasei reviste The Economist, fiind menționat în Raportul de țara pentru România. A înființat o activitate caritabilă, Fundația Orizonturi în 1995, Asociația de Psihiatrie Socială în 2005, militând pentru drepturile beneficiarilor de servicii psihiatrice și pentru instruirea profesioniștilor din domeniu. Prin leadershipul și profesionalismul său, a organizat împreuna cu echipa sa congrese și simpozioane cu participare internațională cu tematică diversă din domeniul sănătății mintale. Pe parcursul celor aproape 30 de ani petrecuți în practica psihiatrică dr. Alexandru Paziuc din Câmpulung Moldovenesc a dovedit constant integritate și dăruire profesională și umană. Se remarcă prin excelenta, viziune, energie, determinare, pasiune, generozitate și spirit de echipă”, este descrierea făcută medicului sucevean la nominalizarea făcută de fundația britanică.

Juriul care a acordat nominalizările, prezidat de renumitul medic psihiatru american de origine română, prof. dr. Eliot Sorel, absolvent al Colegiului ”Nicu Gane” din Fălticeni

Diploma de finalista îi va fi înmânată doctorului Alexandru Paziuc în data de 3 iunie în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Cluj Npoca Art Muzeum- Palatul Banffy. Juriul care a făcut nominalizarea a fost prezidat de renumitul medic psihiatru american de origine română, prof. dr. Eliot Sorel, absolvent al Colegiului ”Nicu Gane” din Fălticeni, ”cetățean de onoare” al municipiului Fălticeni. Amintim că anul trecut medicul psihiatru sucevean a fost nominalizat de prestigioasa publicaţie britanică The Economist în cadrul unui raport de ţară care a vizat sănătatea mintală. The Economist a făcut referire la metodele inovatoare pe care doctorul Paziuc le foloseşte pentru reintegrarea socială a bolnavilor psihic, scoţând în evidenţă eficienţa acestora.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava