Concert pascal
MOPAN Suceava

În acest sfârșit de săptămână s-a desfășurat la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus Concursul Județean „Investigația Sociologică”, o competiție adresată elevilor de liceu ajunsă la cea de-a patra ediție. Concursul urmărește să verifice modul în care elevii interesați de domeniul sociologiei reușesc să aplice cunoștințele specifice studiului vieții sociale, gradul de adaptare la situații concrete, maniera în care cooperează atunci când culeg, analizează și interpretează datele, când construiesc, aplică și prezintă rezultatele unei cercetări. Concursul presupune două probe, una teoretică, în cadrul căreia elevii trebuie să elaboreze o lucrare scrisă, plecând de la analiza unui text dat, totodată o probă practic-aplicativă, pe durata căreia își asumă rolul de cercetători, realizând o anchetă sociologică bazată de interviu pe o temă dată, la finalul căreia prezintă concluziile în fața unei comisii de evaluare. Tema din acest an a fost una de certă actualitate, provocând echipele de participanți să descopere, prin formularea și aplicarea unei grile de interviu, percepția pe care o au elevii-voluntari din cadrul a ceea ce în limbaj de specialitate se numește „focus-grup” cu privire la influența pe care o are tehnologia asupra vieții de elev.

Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” a fost reprezentat la ediția din acest an a Concursului Județean „Investigația Sociologică” de trei echipe de elevi coordonate de prof. Popovici Florin George. Premiul I a fost obținut de echipa formată din Chirilă Iulia Melisa, din clasa a XII-a E și Cioată Alexandru Andrei, din clasa a XI-a E, cu un punctaj aflat la egalitate cu o echipă de elevi de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor”. Locul al II-lea a revenit echipei compuse din Huștiuc Ioana și Teleagă Eliza, eleve în clasa a XII-a F, care s-au situat pe podium la egalitate cu o echipă de elevi de la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni. O mențiune a revenit elevelor Istrătoaie Gabriela și Lungu Andrea Ilenia, din clasa a XII-a G.

Felicitări echipelor de elevi de la CNEH pentru că au reușit să reprezinte cu succes instituția noastră școlară la o competiție județeană, dar mai ales pentru că au dovedit, prin implicarea lor, că pasiunea pentru cunoaștere, efortul și perseverența în urmărirea unui scop cu valoare educativă sunt în măsură să genereze rezultate notabile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava