ANCOM organizează o nouă procedură de acordare de licențe în banda DECT. Astfel,furnizorii de rețele și servicii de comunicații electronice interesați de instalarea și exploatarea unor rețele publice de comunicații electronicede acces pe suport radio, cu stații de bază funcționând în tehnologie DECT în banda 1880-1900 MHz, în localități situate într-unul sau mai multe județe, pot transmite ANCOM, până la data de 25 iunie 2021 inclusiv, solicitări ferme de emiterea licențelor pentru utilizarea frecvențelor radio prin intermediul rețelelor menționate. ANCOM a primit deja o cerere formală din partea unei persoane interesate în acest sens.

Procedura de obținere a licențelor în banda DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications – telecomunicații digitale avansate pe suport radio).

Acordarea licențelor se face conform Documentului de poziție privind utilizarea spectrului radio la nivel național în banda de frecvențe 1880-1900 MHz.

Conform prevederilor mecanismului de determinare a opțiunilorfurnizorilor,orice persoana interesatăcare dorește să obțină licență în banda menționată are la dispoziție 10 zile, începând cu data de 16 iunie,pentru a depune o solicitare fermă în acest sens, în care trebuie să-și prezinte opțiunile pentru zonele geografice (localități și județe) în care dorește să obțină drepturi de utilizare în banda DECT. Alocările de spectru radio pentru întreaga bandă DECT, acordate prin licență, au statut neexclusiv la nivelul fiecărui județ (în cazul municipiului București, acesta este considerat împreună cu județul Ilfov), dar au caracter exclusiv la nivel de localitate.

ANCOM va publica lista preliminară cu opțiunile exprimate de persoanele interesate în termen de 3 zile de la finalizarea etapei menționate anterior, aceștia având la dispoziție alte 5 zile calendaristice pentru facilitatea de a-și modifica opțiunile inițiale, însă numai în cazul acelor localități pentru care s-au manifestat două sau mai multe opțiuni.

După încheiereacelei de-a doua etape, Autoritatea va publica tabelul centralizator final, pe județe și localități, cu opțiunile exprimate de persoanele interesateși va emite licențele de utilizare a frecvențelor radio pentru banda DECT.

Licențele în banda DECT se vor acorda prin încredințare directă în cazul localităților pentru care este exprimată numai oopțiune, iar în cazul localităților pentru care își anunță interesul mai multepersoane, se va organiza o procedură de selecție comparativă, cu respectarea prevederilor relevante ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice, aprobată, cu modificări și completări, prin Legea nr. 140/2012, cu modificările și completările ulterioare.

Informații privind utilizarea actuală abenzii DECT

În acest moment, în banda de frecvențe 1880-1900 MHz, compania Telekom România CommunicationsS.A.operează, din anul 2000, rețele de acces pe suport radio în tehnologie DECT pentru 23 de localități în județul Galați și 5 localități în județul Tulcea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava