Concert pascal
MOPAN Suceava

Maria este o fetiță de 10 ani veselă, deschisă, sociabilă. Iubește muzica. Își dorește cu ardoare să ia ore de canto, să învețe să cânte la pian, să facă balet. Însă mai presus de orice vrea să devină medic, să vindece suferințe, să șteargă lacrimile de pe obrajii tuturor copiilor, să-i mângâie și să-i aline.

Maria știe cel mai bine ce înseamnă durerea. S-a născut cu multiple probleme medicale, a trecut prin mai multe intervenții chirurgicale și recuperări ce i-au gravat lacrimi de suferință pe obrăjori. Doar mama mai reușește să-i șteargă uneori suspinele.

,,Fetița mea s-a născut cu o rană deschisă în partea de jos a coloanei vertebrale (spina bifida), picioarele aveau o poziție nefirească fiind întoarse la maxim spre interior (varus equin bilateral). A fost operată de urgență, în primele 48 de ore de la naștere. Au fost momente cumplite. Mă uitam la ea și plângeam, plângeam în continuu. Nu o puteam lua în brațe, nu o puterea strânge la piept. Ea, cu ochișorii măslinii, cu chip de îngeraș, stătea nemișcată în pătuțul ei. Deși, mă durea sufletul când o priveam, simțeam o încurajare lăuntrică, simțeam că va fi bine…” Ne-a mărturisit mama Mariei.

Viața micuței a fost însă plină de obstacole. A suferit complicații precum hidrocefalia, necesitând monitorizare constantă și intervenții chirurgicale suplimentare. Acestea au dus la alte tratamente și vizite frecvente la spital, punând presiune asupra întregii familii.

,,Privind-o, inima mea se umple de un amestec de durere și mândrie. Fiecare cicatrice pe trupul ei micuț reprezintă o bătălie pe care a câștigat-o. Problemele medicale au afectat-o și emoțional, nu doar fizic. Își dorește să danseze, dar nu poate să-și țină echilibrul prea mult timp. Vrea să poarte rochițe, dar îi e rușine să i se vadă ortezele. Face consiliere psihologică de ceva timp, sperăm să o ajute, cicatrici vor rămâne însă și în suflet nu doar pe corp. ”

Astăzi, Maria e în fața unei noi operații pe coloană. E nevoie de noi corecții pentru că fetița e în creștere, la fel și organismul supus de-a lungul anilor la atâtea intervenții chirurgicale. Costurile se ridică de această dată la 32.000 de euro. O sumă ce depășește cu mult puterile financiare ale unei familii cu trei copii care trăiește din apicultură. Părinții Mariei au apelat la generozitatea comunității pentru a strânge suma necesară.

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/maria-herta/

Denumire entitate: Asociația „Salvează o Inimă”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont bancar (IBAN): Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava