• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.
  • Bursele de valori din București, Varșovia și Praga s-au întâlnit cu investitorii americani în cadrul conferinței „Zilele investitorilor în Europa Centrală și de Est” dedicată promovării oportunităților de investiții ale țărilor lor
  • Evenimentul a subliniat progresele realizate de piețele de capital și a prezentat companiile de top listate pe burse

Conferința „Zilele investitorilor în Europa Centrală și de Est” a avut loc la New York în perioada 23-24 mai și a fost organizată de bursele de valori din București, Varșovia și Praga în colaborare cu firma de brokeraj independentă Wood & Company. În cele două zile ale evenimentului, 34 de companii din Polonia, Cehia și România s-au întâlnit cu 84 de investitori instituționali reprezentând cele mai mari 59 de case de investiții din SUA.

„Wood & Co. a fost încântată să colaboreze la acest eveniment inaugural, unic, la New York, cu Bursele de Valori din București, Praga și Varșovia. Este atât de important pentru dezvoltarea continuă a regiunii noastre ca oportunităţile de investiţii din Europa Centrală si de Est să fie vizibile la nivel global pentru managerii de fonduri. În acest scop, am adus companii din România, care este o piață de frontieră pe lista de monitorizare a FTSE Russell pentru clasificarea ca piaţă emergentă; din Republica Cehă, o piaţă emergentă cu un mare echilibru între creștere și stabilitate; și din Polonia, care a fost recent promovată la statutul de piaţă dezvoltată de FTSE, dar care continuă să ofere acces la mai multe segmente ale unei economii dinamice și emergente. Feedback-ul de la investitorii americani cu privire la formatul evenimentului a fost excelent – mulțumim burselor noastre partenere pentru sprijinul acordat în obţinerea acestui success,” a spus Kristen Andrasko, Co-Head of Equities Wood & Company.

Reprezentanţii burselor de valori prezenți la eveniment au declarat:

„În ultimii ani, piața de capital din România a întreprins o reformă profundă pentru îmbunătățirea infrastructurii și a legislației, precum și pentru facilitarea accesului investitorilor la piață și a lansării de noi oferte publice. Dialogul permanent cu investitorii instituționali străini reprezintă o prioritate pentru noi în promovarea oportunităților de investiții și îmbunătățirea constantă către cele mai bune practici în domeniu,” Lucian Anghel, Preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti.

„Suntem aici pentru a ne întâlni cu investitorii americani pentru a promova piața noastră de capital și avantajele acesteia. Și avem multe dintre acestea. Dezvoltarea dinamică a economiei poloneze și evaluările atractive ale companiilor poloneze, împreună cu ratele pozitive de rentabilitate și rata mare a dividendelor, reprezintă un bun argument pentru investițiile pe piața noastră. Decizia FTSE Russell de a promova Polonia la statutul de piaţă dezvoltată este o dovadă că Polonia este un punct interesant pe harta de investiții a lumii,” Jacek Fotek, Vicepreşedinte al Consiliului Director şi CFO al Bursei de Valori din Varşovia.

„Este o mare oportunitate pentru noi să prezentăm Bursa din Praga (PSE) ca o piață bine organizată, cu multe oportunități pentru investitorii străini. Randamentul ridicat al dividendelor (cel mai mare din țările OCDE), participanţi experimentaţi la sistemul de tranzacţionare și platforma de tranzacţionare de ultimă generaţie (Xetra) reprezintă doar câteva din multele avantaje ale PSE,” Petr Koblic, Director General al Bursei de Valori din Praga.

***

La Bursa de Valori București (BVB) creăm conexiuni între companii și investitori instituționali sau de retail, prin oportunitățile de finanțare și investiție pe care le oferim. BVB construieşte o piață competitivă în Europa Centrală și de Est. BVB va continua să ofere sprijin pentru încheierea cu succes a ofertelor publice ale companiilor de stat, pentru listarea de noi companii private şi creşterea numărului de investitori activi. Obiectivul nostru principal este transpunerea celor mai bune practici internaţionale în piața locală şi promovarea României la statutul de Piață Emergentă. În septembrie 2016 piaţa de capital din România a fost inclusă pe lista de monitorizare a ţărilor cu potenţial substanțial de a fi promovată la statutul de Piață Emergentă de către FTSE Russell. În cazul României, această promovare va depinde de progresul pe care îl va face piața cu privire la lichiditate și prezența în piață a unor companii de talie mare cu lichiditate individuală semnificativă. Mai multe informații despre BVB la www.bvb.ro

Bursa de Valori din Varșovia (GPW) este cea mai mare bursă din Europa Centrală şi de Est și organizează tranzacţii pe una dintre piețele de capital cu cea mai rapidă creștere din Europa. GPW operează o piață reglementată pentru acțiuni și instrumente derivate, precum și NewConnect, o platformă alternativă de tranzacţionare pentru companiile în creștere. GPW dezvoltă, de asemenea, Catalyst, o piață pentru emitenții de obligațiuni corporative și municipale. Bursa de Energie din Polonia (TGE), membră a Grupului GPW din februarie 2012, oferă tranzacţii cu energie electrică, gaze naturale, drepturi de proprietate și garanții de origine, precum și certificate de emisii CO2. Începând cu 9 noiembrie 2010, GPW este o companie listată la Bursa de Valori din Varșovia. Pentru mai multe informații, vizitaţi www.gpw.pl/en-home

Bursa de Valori din Praga (PSE) este cel mai mare şi cel mai vechi operator de piaţă din Republica Cehă şi, împreună cu subsidiarele sale, Central Securities Depository (100%) şi POWER EXCHANGE CENTRAL EUROPE (33.33%), formează PX Group. Bursa de Valori din Praga este o subsidiară a CEESEG AG. Mai multe informaţii la www.pse.cz

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava