Bursa de Valori București (BVB), alături de Ministerul Economiei, Comerțului și Relației cu Mediul de Afaceri, au colaborat pentru realizarea Ghidului Investitorului Străin, disponibil pe pagina oficiala de Internet www.investromania.gov.ro. Ghidul va contribui la promovarea României ca destinație de investiții și include informații extinse despre mediul de afaceri din România, investiții și finanțarea companiilor, inclusiv prin listarea la bursă pe Piața Principală și pe piața AeRO.

„Piața de capital din România își continuă zborul spre un nivel ridicat de calitate, prin crearea și dezvoltarea tuturor punctelor forte care sunt indispensabile în lumea competitivă a investițiilor de astăzi. Odată cu modernizarea profundă a pieței promovată de Bursa de Valori București, acum suntem bine poziționați pentru a începe să avem un rol important în ansamblul economiei naționale și chiar regionale”, a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori București.

“România va continua să dezvolte piaţa de capital pentru ca aceasta să devină o alternativă la finanțarea prin intermediul sectorului bancar, astfel încât să ajute la creşterea economiei și la dezvoltarea companiilor. Atât numărul companiilor listate cât și nivelul capitalizării au crescut în ultimii ani și, pe ansamblu, randamentele au avut o performanță bună, existând companii ale căror acțiuni au înregistrat creșteri de două cifre. În plus, în viitorul apropiat ne așteptăm și la mai multe listări ale companiilor de stat care să reprezinte interes pentru investitori, similar cu cele realizate în ani trecuți”, a declarat Costin Borc, Viceprim-ministrul României.

Investitorii străini au în plus un alt ghid detaliat, intitulat InvestingRomania, despre perspectivele și investiția pe piața de capital locală, creat special de Bursa de Valori București. Acesta cuprinde informații despre companiile listate, aspecte fiscale ale investițiilor bursiere, noutăți în reformele pieței și infrastructură. În scurt timp Bursa de Valori București va lansa un portal dedicat companiilor listate și investitorilor actuali și potențiali la adresa www.investingromania.com.

Odată cu încheierea celui de-ai doilea trimestru fiscal din 2016, România este într-o poziție favorabilă pe plan european și global, atât la nivel macroeconomic cât și la nivelul pieței de capital. Creșterea economică de 5,9% plasează economia locală pe prima poziție în Uniunea Europeană, iar randamentul brut al dividendelor, de aproximtav 9% pentru cele mai mari companii listate la Bursa de Valori București, plasează România pe primul loc în lume. Toate aceste elemente contribuie la atractivitatea României pentru investitori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava