Concert pascal
MOPAN Suceava

Primul whisky single malt din România, Carpathian Single Malt Whisky, produs de Alexandrion Group, și-a continuat turul regional început anul trecut, organizând primul eveniment din 2024 în orașul Iași, cel mai important centru economic și cultural din regiunea Moldovei și unul dintre cele mai vechi orașe ale țării. O metropolă erudită, care se remarcă prin cel de-al doilea centru universitar ca mărime din România, Iașiul a fost locul și platforma perfectă pentru a prezenta calitățile și profilul gustativ al whisky-ului Carpathian Single Malt Whisky.

La eveniment a participat un public variat: iubitori de whisky, autorități locale, parteneri de afaceri și profesioniști din diverse domenii de activitate.

Dr. Nawaf Salameh, președintele fondator al Grupului Alexandrion, a declarat: „Anul 2024 a început foarte bine pentru Carpathian Single Malt Whisky, care a obţinut 5 medalii la World Whiskies Awards (Marea Britanie): expresia Vradiano a fost „Category & Country Winner la sectiunea single cask single malt, fără declarație de vechime, obținând medalie de aur. Aceste medalii vin în completarea numeroaselor premii obţinute în 2023. Am fost mândri să ne aflăm la Iași printre prieteni și colegi pentru a vorbi despre aceste premii și a le oferi invitaţilor noştri ocazia să deguste expresiile Fetească Neagră, Cognac, Amarone, Barolo, Ruby Port, Burgundy, Peated Cask Strength, Rhum și Vradiano”.

Allan Anderson, Master Distiller Carpathian Single Malt Whisky & Whisky Director Alexandrion Group a prezentat câteva dintre atributele unice care diferențiază fiecare expresie, procesele de producție și planurile de viitor.

El a declarat: „Fiind un oraș erudit, cu o tradiţie academică și editorială, a fost o onoare să găzduim la Iași primul nostru eveniment regional Carpathian Single Malt Whisky din 2024. Primirea călduroasă de care s-a bucurat echipa noastră, precum și cunoștințele generale și feedback-ul pozitiv cu privire la gama noastră multipremiată au fost impresionante. Acest lucru ne dă un plus de încredere să ducem Carpathian Single Malt Whisky în fiecare colț al României, pentru a le permite consumatorilor să încerce produsul nostru premium.”

Cel mai important lucru este faptul că oaspeții au avut ocazia să deguste toate expresiile Carpathian Single Malt Whisky, inclusiv multe dintre cele premiate, pentru a le putea alege pe cele preferate. Cu un portofoliu atât de larg de expresii, Carpathian Single Malt Whisky este, cu siguranţă un produs care se potriveşte tuturor gusturilor.

Obiectivul Grupului Alexandrion de a produce un whisky single malt de clasă mondială este confirmat de numeroși experți internaționali în domeniul băuturilor spirtoase, care au plasat Carpathian Single Malt Whisky în fruntea clasamentelor în cadrul unor competiții internaționale consacrate. Pentru o listă completă a distincțiilor, accesați www.carpathian-singlemalt.com.

Produs integral din ingrediente românești

Carpathian Single Malt Whisky este produs integral din orz românesc. Este distilat, maturat şi ȋmbuteliat la Alexandrion Saber Distilleries 1789, localizate ȋn Bucov, judeţul Prahova, ȋn inima Munţilor Carpaţi. Primul whisky single malt produs ȋn România are ȋn componenţa sa apă din dealurile subcarpatice, renumită pentru calităţile sale şi o culoare naturală, provenită din maturarea exclusivă ȋn butoaie, este realizat fără filtrare la rece pentru a reţine culoarea și aromele naturale.

Carpathian Single Malt Whisky are, de asemenea, expresii maturate în butoaie de vin românesc, o altă premieră mondială în domeniu. Astfel, Grupul Alexandrion devine unul dintre puținele din lume care utilizează butoaie provenite din propria crama pentru maturarea whisky-ului single malt.

Master Distiller-ul Carpathian Single Malt este Allan Anderson, cu origini atât scoțiene, cât și irlandeze, care are peste 30 de ani de experiență în producția de whisky scoțian (Loch Lomond, Whyte & Mackay, Aberargie) și de whiskey irlandez (The Great Northern Distillery). A proiectat, de asemenea, distileria de la Slane Castle Ireland și este singura persoană care a creat whisky single malt în Scoția, Irlanda și România.

O gamă extinsă de expresii finsiate de butoaie de vin din diferite ţări

Carpathian Single Malt Whisky are o gamă extinsă de expresii grupate în colecţii denumite în funcţie de provenienţa butoaielor de vin în care au fost finisate, cu concentraţii alcoolice de 40%, 46%, precum şi 62.2% în cazul expresiei Peated Cask Strength. Finisarea în aceste butoaie este rezultatul unor colaborări de succes cu unele dintre cele mai mari şi cunoscute crame din lume.

Colecţia românească, finisată în butoaie provenite de la Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892, parte din Alexandrion Group, include expresiile: Fetească Neagră (46% si 40% ABV), Pinot Noir (46% si 40% ABV), Shiraz (40% ABV) şi Cabernet Sauvignon (40% ABV). Colecţia dedicată finisării în butoaie de vin grecesc şi cipriot include expresiile Commandaria (46% ABV) şi Vradiano (46% ABV). Din colecţia dedicată finisării în butoaie de vin italienesc, fac parte expresiile Chianti (46% ABV), Amarone (46% ABV) şi Marsala (40% ABV). O expresie care se bucură de mare succes în rândul publicului este Cognac (46% si 40% ABV), finisată în butoaie de Cognac. Expresiile Oloroso (46% ABV), Pedro Ximenez (46% ABV), Madeira (46% ABV), Tawny Port (46% ABV), Ruby Port (46% ABV), Amontillado (40% ABV), Fino (40% ABV), Palo Cortado (40% ABV) şi Moscatel (40% ABV) fac parte din colecţia dedicată finisării în butoaie de vin spaniol şi portughez. Colecţia dedicată finisării în butoaie de vin franţuzesc este reprezentată de expresia Burgundy (46%), în timp ce colecţia Peated, include două expresii de whisky afumat: Peated (40% ABV) şi Peated Cask Strength (62.2% ABV), ambele maturate exclusiv în butoaie selectate de Burbon.

Disponibil în România şi la nivel internaţional

Lansat comercial în România în octombrie 2022, Carpathian Single Malt Whisky este acum disponibil în multe alte ţări, precum Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Norvergia, Germania, iar expansiunea continuă rapid.

În România poate fi comandat accesând magazinul online Alexandrion Group www.iconicdrinks.shop și prin intermediul website-ului de brand www.carpathian-singlemalt.com . De asemenea, produsul poate fi achiziţionat și din magazine specializate, locaţii HoReCa și de retail, premium și poate fi comandat pe alte platforme de e-commerce specializate, din toată ţara.

Alăturați-vă călătoriei noastre și urmăriți-ne pe:

Facebook: Carpathian Single Malt Whisky

Instagram: carpathiansinglemalt

Twitter: CarpathianMalt

YouTube: @carpathiansinglemalt

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava