Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Dontu a participat la intalnirea comuna a presedintelui comisiei pentru afaceri interne a Camerei Comunelor a Regatului Unit al Marii Britanii, domnul Keith Vaz, şi a 6 membrii ai acestei comisii, cu membrii comisiei juridice, a comisiei de munca si a comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului Romaniei.
Ovidiu Donţu a explicat că vizita parlamentarilor britanici se face in contextul apropierii datei de i ianuarie 2014, cand primul ministru al Marii Britanii, David Cameron a anuntat eliminarea restrictiilor pe piata muncii pentru Romania si Bulgaria. „Desi problema este extrem de vizibila in Marea Britanie prin implicarea foarte serioasa a mass-mediei britanice, miza reala a dezbaterilor privind imigratia este identificarea unor modalitati de filtrare a acestora. Astfel incit Marea Britanie sa atraga numai anumite categorii de cetateni straini(persoane calificate,investitori, studenti, etc) si sa poata refuza accesul persoanelor indezirabile”, a spus senatorul sucevean.
In interventia sa senatorul Ovidiu Dontu a salutat declaratia primului ministru al Marii Britanii, David Cameron de a elimina restrictiile de pe piata muncii britanice incepand cu 1 ianuarie 2014 si ca este bine ca intram in normalitate cu respectarea libertatatii de circulatie a forţei de muncă, unde cetăţenii romani au aceleasi drepturi ca ceilalti cetateni europeni si ca spera sa existe sustinere si la nivelul Camerei Comunelor a acestor pozitii ale oficialilor britanici. Nu in ultimul rand senatorul sucevean, ca reprezentant al Comisiei Juridice din Senat a propus colegilor britanici sa existe un dialog comun permanent la nivel parlamentar cu privire la posibila infractionalitate a unor cetateni romani, la cazurile de munca ilegala precum si la incluziunea romilor.
De asemenea, senatorul sucevean considera ca cetatenii romani sunt migranti economici care cauta un loc de munca iar preocuparile britanicilor ca romanii ar putea sa vizeze sistemul de protectie sociala al Marii Britanii nu se sustin deoarece 70% din romanii care lucreaza acolo sunt tineri intre 18 si 35 de ani iar solicitarile sociale sunt foarte limitate si alocatiile in numar de 324 au vizat copii din Romania ceea ce reprezinta 0,8% din totalul platit de statul britanic migrantilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava