Comenzi MOPAN Suceava

Discursul prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă la ceremonia organizată cu prilejul marcării Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord

Excelența Voastră, domnule ambasador Noble,

Doamnelor și domnilor, stimați invitați,

Doresc să vă adresez cele mai calde urări dumneavoastră și poporului britanic, cu ocazia zilei oficiale de naștere a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, în acest an special al Jubileului de Platină.

Ne alăturăm tuturor celor care au transmis cele mai bune urări pentru a onora cei 70 de ani de serviciu dedicat al Majestății Sale, în slujba poporului său.

Guvernul României apreciază Parteneriatul Strategic dintre țările noastre și va continua să investească în dezvoltarea acestuia, în beneficiul popoarelor noastre și în interesul prosperității și securității noastre.

Evoluția relației dintre România și Regatul Unit ne oferă șansa de a reafirma responsabilitățile noastre pentru binele comun al continentului nostru și, de asemenea, pentru viitorul relațiilor transatlantice.

Folosesc această ocazie pentru a sublinia contribuția importantă a numeroșilor membri ai  comunității românești la dezvoltarea societății și economiei Regatului Unit. Aceștia sunt o parte prezentă, vibrantă și vie a societății britanice.

În mod special, doresc să apreciez curajul și dedicarea numeroaselor asistente și medici români care au lucrat în sectorul sanitar din Marea Britanie, în perioada pandemiei.

De asemenea, doresc să subliniez contribuția comunității britanice de afaceri din România la prosperitatea și dezvoltarea societății și economiei românești.

Doamnelor și domnilor,

Situația de securitate din regiunea Mării Negre, grav afectată de agresiunea militară ilegală și neprovocată, a Rusiei împotriva Ucrainei, demonstrează importanța cooperării în apărarea valorilor noastre comune, ca societăți libere și democratice.

Contribuția britanică la consolidarea flancului estic al NATO dovedește angajamentul ferm față de securitatea Europei, pentru protejarea și apărarea valorilor democratice și pentru descurajarea oricăror forme de agresiune.

România va continua să pledeze pentru o abordare unitară și integrată față de provocările cu care se confruntă economiile noastre și în special securitatea noastră. Solidaritatea este esențială în aceste vremuri. Avem încredere că Parteneriatul Strategic cu Regatul Unit va putea contribui în continuare la asigurarea viitorului nostru comun.

Vă adresez tuturor cele mai bune urări de pace și prosperitate!

Vă mulțumesc!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
Bune practici pentru o batranete frumoasa
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava