Polițiștii din Marginea au reușit să-l prindă în flagrant pe patronul unei firme din această comună în timp ce transporta lemne fără acte în valoare de aproape 20.000 de lei, întreaga cantitate de material lemnos fiind confiscată. Potrivit unui comunicat de presă, în dimineața zilei de joi, 19 septembrie a.c. o patrulă de poliție din Marginea, în timp ce desfășura activități specifice pe linie de silvicultură, a oprit pentru control pe drumul comunal Bercheza de pe raza comunei Sucevița, o autoutilitară ce tracta o remorcă și care se deplasa din direcția comunei Sucevița către centrul comunei Marginea transportând material lemnos. „În fapt, pe 18 septembrie 2019, în jurul orei 19.45, în timp ce desfășura activități specifice pe linie de silvicultură pe raza comunie Sucevița, polițiștii au observat mai multe autoturisme suspecte aparținând unor unități economice cu proful debitare material lemnos din comuna Marginea, supraveghind. Existând suspiciuni că urmează să se efectueze un transport ilegal de material lemnos, polițiștii au efectuat o pândă, astfel că la ora 20.02, au observat pe DN 17A, autoutilitara și remorca ambele apartținând unei firme din Marginea, deplasându-se din direcția comunei Sucevița către comuna Marginea, transportând material lemnos”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Suceava. Astfel, s-a procedat la verificarea transportului de material lemnos în aplicația specifică, constatându-se că pentru autoutilitară a fost emis avizul de însoțire din 18.09.2019, pentru cantitatea de 17,10 mc lemn rotund esență rășinoase, iar pentru remorcă a fost emis avizul de însoțire din 18.09.2019, pentru cantitatea de 30,50 mc lemn rotund esență rășinoase.
În comunicat se mai precizează că polițiștii au constatat că transportul respectiv de material lemnos avea proveniență legală, însă în condițiile în care existau suspiciuni că societatea în cauză urmează să transporte în mod repetat material lemnos în baza acestor avize, ansamblul rutier respectiv nu a fost oprit pentru control, dar s-au continuat activitățile specifice de supraveghere discretă de la distanță a presupusului traseu.
În aceeași zi, la ora 23.52, polițiștii au observat din nou ansamblul rutier mai sus menționat deplasându-se pe DN 17A pe raza comunei Sucevița, spre fondul forestier de pe raza comunei Sucevița, de această dată fiind gol, fără material lemnos. Ulterior însă, în ziua următoare, în jurul orei 7:10, polițiștii au oprit pentru control pe drumul comunal Bercheza, din Sucevița, autoutilitara cu remorcă, ce se deplasa din direcția comuna Sucevița către centrul comunei Marginea, care de această dată transporta material lemnos.
Autoutilitara era condusă de un bărbat de 30 ani, din Marginea, administrator al unei societăți din această comună, care a prezentat pentru control documentele personale, precum și avizele de însoțire menționate mai sus, pentru care a efectuat transportul de material lemnos anterior.
„S-a procedat din nou la interogarea aplicației, constatându-se că pentru cele două mijloace de transport nu au mai fost emise alte avize de însoțire pentru materiale lemnoase și, în cauză fiind vorba despre un transport multiplu de material lemnos în baza acelorași documente, ansamblul rutier a fost însoțit la punctul de descărcare „Atelier Împletituri” din comuna Marginea, unde personalul silvic din cadrul O.S. Marginea a efectuat inventarierea materialului lemnos, constatându-se că acesta transporta cantitatea totală de 53,37 m.c. lemn rotund pentru cherestea de esență rășinoase, în valoare totală de 18.874 lei, materialul lemnos neavând proveniență legală”, se spune în comunicatul Poliției Suceava. În acest caz, firma respectivă a fost sancționată contravențional cu amendă în sumă de 15.000 lei, iar cantitatea de 53,37 m.c. lemn rotund pentru cherestea de esență rășinoase a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Patronul unei firme din Marginea, prins în timp ce transporta lemne fără acte în valoarea de aproape 20.000 de lei, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava