MOPAN Suceava

Alianţa Franceză din Suceava, în colaborare cu Universitatea „Ştefan cel Mare”, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Asociaţia Club Sportiv Academia de Sport Suceava a organizat pe data de 25 mai 2024, la Complexul de Natatie și Kinetoterapie din campusul universității, prima ediţie a manifestării sportive „Cupa Alianţei Franceze din Suceava la Înot (CAFSI)”. Evenimentul a avut loc în contextul împlinirii a 100 de ani de la Jocurile Olimpice de la Paris şi a organizării Olimpiadei de vară Paris 2024, în perioada 26 iulie – 11 august.

Cu ocazia acestui important eveniment sportiv la nivel mondial, Alianţa Franceză din Suceava a demarat o serie de manifestări în spiritul promovării unui stil de viață sănătos și a valorilor sportive, care a debutat cu lansarea expoziţiei „Les Elles des Jeux”, centrată pe prezenţa femeilor în sport şi a continuat cu prima ediţie a concursului Cupa Alianţei Franceze din Suceava la Înot. Competiția şi-a propus să încurajeze mişcarea şi practicarea sportului în rândul tinerilor, ca o oportunitate de petrecere a timpului liber şi a dezvoltării armonioase.

La competiţie au participat peste 100 de copii şi studenţi, care s-au întrecut în cadrul probelor de 25 m liber cu labe, 25m spate cu labe, 25 m liber, 25 m spate, 50m liber, 50m bras, 50m spate, 50m fluture, 200m liber. Principalele categorii de participare au fost, în cazul copiilor, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2010, 2011, 2012, iar în cazul studenţilor Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, feminin şi masculin.

Toţi participanţii la acest concurs au primit diplome şi medalii, iar clasaţii pe primele trei locuri vor beneficia de 20% reducere la plata cursurilor de limba franceză oferite de Alianţa Franceză din Suceava.

Activităţile dedicate sportului la Alianţa Franceză vor continua cu organizarea competiţiei sportive în aer liber Mini-jeux Olympiques Suceava-Paris 2024, care va avea loc pe data de 1 iunie în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava