Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto99 poze în acest set

Nu mai puțin de 100 de meșteri populari din mai multe zone ale țării participă la ediția de anul acesta a Festivalului „Lume, lume… hai la târg!” din Muzeul Satului Bucovinean din Suceava. deschiderea oficială a festivalului a avut loc astăzi în prezența directorului Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu și a chefului Cătălin Scărlătescu, cel care de mai mulți ani este invitat permanent la acest eveniment. Târgul meșterilor populari va fi deschis până duminică, 30 iulie.

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a precizat că la ediția de anul acesta pe lângă meșterii populari vor fi prezenți și producătorii care participă la piata volantă la Suceava, dar și vânzătorii de antichități, care aduc „o pată de culoare” târgului. „Avem de toate pentru toți”, a spus Emil Ursu.

La rândul său, chef Cătălin Scărlătescu i-a invitat pe suceveni și nu numai să viziteze târgul și să guste din preparatele pe care le va găti în cele trei zile ale festivalului. Chef Scărlătescu a spus că deja se poate considera sucevean, având în vedere că de ani de zile participă la acest festival. „O să fiți surprins. Dacă o să vă arăt buletinul, pe el scris Constanța – București și Suceava. Adică m-am mutat aici”, a declarat Cătălin Scărlătescu. De precizat că acesta va juriza și concursul „Săru’ mâna pentru masă!” la care se pot toți cei care vor să gătească preparate bazate pe trei ingrediente principale, sfeclă, ciuperci și brânză.

Prevenind la festival, pe parcursul celor trei zile vizitatorii vor găsi la standurile celor peste 100 de participanți produse meșteșugite, creatori de obiecte artistice, hand made, anticari și producători de bunătăți, vinuri, sucuri, lavandă, trandafiri, miere, plăcinte, cozonaci, înghețată, etc. pentru toate gusturile și buzunarele.

De asemenea, Ansamblul Ciprian Porumbescu va susține, în toate cele trei zile, momente de muzică și voie bună pe ulițele muzeului, după următorul program: vineri între orele 13 – 19.30, sâmbătă între orele 15.00 – 20.00, duminică între orele 13.00 – 20.00. Târgul va fi deschis între orele 9 – 20.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava