Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 100 de oameni au căutat mai multe ore un avion care s-ar fi prăbuşit în pădurea din comuna Voitinel, apelul de urgenţă fiind făcut de un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit unui comunicat de presă al ISU Suceava, luni seara, la ora 21:57, în Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat de către Ion C, prin numărul unic de urgenţă 112, faptul că o aeronavă de mici dimensiuni s-ar fi prăbuşit în fondul forestier de pe raza comunei Voitinel.
Spre locul menţionat s-au deplasat imediat militari şi tehnică de intervenţie de la subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava din Rădăuţi, Siret şi Vicovu de Sus. De asemenea, la sediul inspectoratului, s-a constituit Grupa Operativă.
În sprijinul pompierilor militari a intervenit personal de la Poliţie, Jandarmerie, Poliţia de Frontieră, Direcţia Silvică, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Voitinel, Vicovu de Jos şi Vicovu de Sus, precum şi de la Serviciul Salvamont. În total, la acţiunea de căutare şi salvare au participat 101 de persoane cu 36 de autovehicule, din care 11 maşini de teren.
Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj Alin Găleată, căutările s-au efectuat pe o arie în proiecţie pe hartă de circa 10 kilometri pătraţi, în condiţii de noapte şi de teren accidentat, inclusiv cu camere cu termoviziune şi autoturisme off-road, şi au durat până în jurul orei 3 dimineaţa.
„Din fericire, evenimentul anunţat de Ion C. nu s-a confirmat, dovedindu-se o alarmă falsă. Însă, din păcate, pentru această misiune s-au folosit resurse importante, atât umane cât şi tehnice, care ar fi putut fi solicitate în acelaşi timp, într-o altă zonă a raionului de intervenţie, pentru salvarea vieţilor oamenilor şi bunurilor acestora”, a precizat Alin Găleată.
Din informaţiile pe care le avem, bărbatul care a reclamat căderea avionului se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, el fiind amendat cu suma de 1.000 de lei pentru aleratarea falsă a autorităţilor folosind apelul de urgenţă 112.

Peste 100 de persoane au căutat în noapte un avion care s-ar fi prăbuşit în pădurea din Voitinel, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava