Garda de Mediu Suceava a impus Primăriei Fîntînele ca, pînă la mijlocul acestei luni, să strîngă resturile animaliere din albia rîului Siret şi să le ducă la incinerat. În zonă, s-au descoperit peste 200 de picioare de cal, despre care deocamdată nu se ştie de unde provin. Situaţia a fost semnalată de un localnic. Viceprimarul de Fîntînele, Ioan Sofronie, a spus că picioarele de cal sînt în descompunere şi emană un miros urît. La faţa locului au ajuns comisari de mediu de la Suceava şi Botoşani. Şefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a afirmat că verificările privind provenienţa deşeurilor sînt făcute la abatoarele autorizate pentru sacrificarea cailor din ambele judeţe.

Comitetul judetean pentru situatii de urgenta, intrunit in sedinta la Primaria Fintinele

Vineri 03.01.2014 la Primăria comunei Fîntînele sa întrunit în sedinţă de urgenţă Grupul de suport tehnic pe probleme de mediu a Comitetului Judeţean pentru situaţii de urgenţă. Şedinţa a fost convocată de către Prefectul judeţului Suceava Florin Sinescu pentru gestionarea situaţiei apărute în albia râului Siret unde au fost semnalate in cursul zilei de joi resturi de cabaline.

Inainte de deplasarea în teren s-a facut rapid o trecere în revistă a măsurilor dispuse de către autorităţile care au atribuţii în această problematică în vederea corelării activităţii şi a stabilirii deciziilor necesare.
După identificarea exactă a perimetrului s-a stabilit ca măsură imediată evacuarea din albie, chiar în cursul zilei de astăzi a resturilor şi transportarea către o firmă specializată pentru incinerare.

Deoarece accesul în acea zonă a albiei este foarte dificil, malul fiind instabil şi având o înălţime de aproximativ 3 metri, s-a dispus deplasarea la faţa locului şi a echipei de scafandri cu o barcă pneumatică de la ISU Suceava, care să vină în ajutorul Comitetului Local pentru situaţii de urgenţă.
“Prima măsură care trebuie să fie luată e cea de igienizare a zonei după care desigur urmează partea de cercetare, sursa acestor resturi de cabaline va fi identificată pe baza cercetării penale” a declarat Florin Sinescu, Prefectul judeţului Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
  • http://SiteWeb... Kitrofon_Kal_O_Fon

    Trebe facut un calcul simplu: la cati cai corespund cele 200 picioare gasite? Si la cate tarabe verzui,din centru,se gasesc chestii nefiscalizate,mezeluri si altele asemenea,pe care scrie "Produs in Bucovina" si sunt,in realitate,pe baza de carne de cal care si-a uitat picioarele in raul Siret? Stirea a fost difuzata prea devreme,ezact cat trebuie ca sa-si ia masuri vinovatii iar bucovineanului sa nu-i stea in gat vreo copita,de Iordan…
    Ca doar este stiut ca Garda de Mediu umbla doar dupa potcoave de cai morti si e mai mult un fel de garda a mediului de afaceri, adica sa le fie bine,sa nu le fie rau…

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava