MOPAN Suceava

Garda de Mediu Suceava a impus Primăriei Fîntînele ca, pînă la mijlocul acestei luni, să strîngă resturile animaliere din albia rîului Siret şi să le ducă la incinerat. În zonă, s-au descoperit peste 200 de picioare de cal, despre care deocamdată nu se ştie de unde provin. Situaţia a fost semnalată de un localnic. Viceprimarul de Fîntînele, Ioan Sofronie, a spus că picioarele de cal sînt în descompunere şi emană un miros urît. La faţa locului au ajuns comisari de mediu de la Suceava şi Botoşani. Şefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a afirmat că verificările privind provenienţa deşeurilor sînt făcute la abatoarele autorizate pentru sacrificarea cailor din ambele judeţe.

Comitetul judetean pentru situatii de urgenta, intrunit in sedinta la Primaria Fintinele

Vineri 03.01.2014 la Primăria comunei Fîntînele sa întrunit în sedinţă de urgenţă Grupul de suport tehnic pe probleme de mediu a Comitetului Judeţean pentru situaţii de urgenţă. Şedinţa a fost convocată de către Prefectul judeţului Suceava Florin Sinescu pentru gestionarea situaţiei apărute în albia râului Siret unde au fost semnalate in cursul zilei de joi resturi de cabaline.

Inainte de deplasarea în teren s-a facut rapid o trecere în revistă a măsurilor dispuse de către autorităţile care au atribuţii în această problematică în vederea corelării activităţii şi a stabilirii deciziilor necesare.
După identificarea exactă a perimetrului s-a stabilit ca măsură imediată evacuarea din albie, chiar în cursul zilei de astăzi a resturilor şi transportarea către o firmă specializată pentru incinerare.

Deoarece accesul în acea zonă a albiei este foarte dificil, malul fiind instabil şi având o înălţime de aproximativ 3 metri, s-a dispus deplasarea la faţa locului şi a echipei de scafandri cu o barcă pneumatică de la ISU Suceava, care să vină în ajutorul Comitetului Local pentru situaţii de urgenţă.
“Prima măsură care trebuie să fie luată e cea de igienizare a zonei după care desigur urmează partea de cercetare, sursa acestor resturi de cabaline va fi identificată pe baza cercetării penale” a declarat Florin Sinescu, Prefectul judeţului Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava