Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 200 de polițiști și jandarmi sunt mobilizati în perioada 16 – 20 iulie 2022 pentru ca Zilele Municipiului Fălticeni să se desfașoare fără incidente nedorite.

În zonele de organizare a evenimentelor sociale și artistice, polițiștii au dispus masuri sporite de siguranta. Sunt prezente echipajele canine specializate din cadrul structurilor de poliție  și jandarmi, iar echipajele de poliție  rutiera sunt prezente pe caile adiacente de circulatie pentru verificari și controale pe linie de alcool și substante interzise. Polițiștii în ținută civilă sunt printre participanti pentru  prevenirea faptelor cu violenta, prevenirea furturilor din genti și buzunare și prevenirea traficului și consumului de substante interzise.

În plus echipe de polițiști din și jandarmi, însotite  de polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenire a Criminalitatii – IPJ Suceava și de specialiști din cadrul Agentiei Nationale Antidrog sunt prezenti la aceste evenimente și desfașoară activitati de prevenire, informare și responsabilizare .

Scopul acestor activitati este reprezentat de prevenirea și conștientizarea efectelor consumului de droguri, riscurile la care se expun, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri.

La aceste activitati sunt folositi ochelari speciali care induc efectele consumului de alcool și droguri, aceștia avand rolul de a simula starea de deteriorare produsa de alcool sau alte substante psihotrope.

De asemenea, sunt informatii cu privire la metodele de prim-ajutorIn anumite situatii de criza, cauzate de consumul de droguri.

Astfel de activitati vor continua și în perioada urmatoare, aducând în  prim – plan tinerii, care sunt   cei mai expuși la traficul și consumul de substante psihoactive.

Recomandările politiștilor pentru tineri:

  • Fii foarte atent la alegerea cercului de prieteni. Nu ezita sa-ti schimbi anturajul cand constati ca acesta are preocupări infracționale;
  • Nu ceda tentatiei de a încerca drogurile – și prima încercare comporta un risc, dependenta instalându-se chiar de la prima doza,în cazul drogurilor de mare risc;
  • Fii puternic, responsabil și refuză unele propuneri ale amicilor tai dacă îți  pare ca au caracter imoral sau iiicit;
  • Este posibil sa ai unele probleme în familie, la școală sau în relatie; drogurile și alcoolul nu reprezinta niciodată o solutie, ci doar o problemă în  plus.
  • Activitatile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, aducând în  prim plan tinerilor, riscurile la care se expun atunci cand consuma substante psihoactive.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava