Concert pascal
MOPAN Suceava

Inspectorii de muncă suceveni au sancţionat aspru în urma controalelor de luna trecută munca fără forme legale de angajare sau munca la negru cum se mai spune. Potrivit raportului de activitate al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava semnat de şeful instituţiei, Romeo Butnariu, în luna martie au fost depistate 15 persoane fără forme legale de angajare care îşi desfăşurau activitatea la opt angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 130.000 lei. De menţionat că cifra reprezintă circa 60% din valoarea totală a amenzilor aplicate de inspectorii de muncă luna trecută, valoare care a fost de 210.300 lei.

Raportul mai arată că au fost depistate şi alte 22 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată din care 18 persoane ale căror contracte individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal şi 4 persoane ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii. În total inspectorii de muncă au efectuat luna trecută 341 controale, din care 224 în domeniul relaţiilor de muncă şi 117 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă aplicând 171 de sancţiuni contravenţionale. Printre deficienţele constatate în domeniul relaţiilor de muncă raportul ITM Suceava menţionează neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă, nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară, a dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă şi privind repausul săptămânal.

Neregulile în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au referit la neefectuarea controlului medical periodic, instruire insuficientă sau nedesemnarea lucrătorilor pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor. În luna martie la Inspectoratul Teritorial de Muncă au fost comunicate un număr de 14  evenimente.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava