Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe parcursul a patru luni de zile, în perioada aprilie – iulie 2023, Fundația Te Aud România a derulat o serie de intervenții de integrare în comunitatea suceveană a copiilor ucraineni refugiați pe teritoriul țării noastre. Astfel, la nivelul județului Suceava s-au implementat 36 de activități sportive, 12 activități de dezvoltare a competențelor lingvistice, 6 ateliere de educație non-formală și un Festival de Incluziune și Sport pentru copii ucraineni refugiați, timp de două zile.

Proiectul, denumit „Pași spre Incluziune”, prin cele patru modele de intervenție a facilitat dialogul intercultural și educația culturală pentru pentru un număr de 138 de copii refugiați ucraineni din județul Suceava și peste 200 de copii români, cu scopul de a contribui la integrarea socială în comunitatea gazdă a grupului țintă.

„Programele educaționale și sportive pentru copiii refugiați ucraineni au un rol esențial în facilitarea integrării lor și în susținerea procesului de recuperare, pe care din ce în ce mai puține organizații sunt capabile să le ofere, din lipsă de finanțare pentru astfel de proiecte. Războiul nu a trecut, războiul este în continuare la granița noastră, și știm că educația non-formală, în particular, joacă un rol crucial, oferind un mediu adaptat nevoilor specifice ale copiilor. Prin activități artistice, jocuri educaționale și ateliere de lucru în echipă, aceste programe nu doar că permit dezvoltarea abilităților practice și creativității, dar și contribuie la gestionarea stresului și a traumelor. În esență, programele educaționale și sportive non-formale nu doar că oferă cunoștințe, ci și construiesc temelii pentru o viitoare dezvoltare personală și socială de succes în noile lor medii,” rezumă activitatea din aceste patru luni Oana Vasiliu, responsabilă de proiect.

Dată fiind situația dificilă prin care trec acești copii, care au fost nevoiți să părăsească casele și școlile lor din cauza conflictului, programele de acest fel joacă un rol esențial în oferirea de suport emoțional, educație adecvată și oportunități de dezvoltare personală, iar cele patru luni de activități din cadrul proiectului ne-au demonstrat că facem lucrurile să fie puțin mai ușoare pentru acești copii.

Implementarea proiectului nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Clubului Sportiv Școlar Gura Humorului, Primăriei Orașului Gura Humorului, Inspectoratului Școlar Județean Suceava  cât și al altor ONG-uri de pe raza județului Suceava.

Proiectul ,,Pași spre incluziune” a fost derulat de Fundația Te Aud România și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation.

Despre Te Aud România

Fundația Te Aud România a fost înființată în decembrie 2014, cu scopul de a dezvolta și implementa programe de educație non-formală și dezvoltare socială prin sport pentru copiii și tinerii din mediile dezavantajate ale României.

Mai multe detalii: www.teaudromania.com

Despre programul Efectiv Civic

Efectiv Civic este un program de educație civică și dialog intercultural pentru tineri dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent.

Inițiativa are ca focus:

  • creșterea capacității a 15 ONG-uri în fiecare an pentru a oferi intervenții în două domenii importante pentru o democrație funcțională: educația media și dialogul intercultural
  • dezvoltarea capacității organizaționale a ONG-urilor finanțate în vederea creșterii sustenabiliății acestora și a îmbunătățirii abilităților lor de a implementa proiecte

Bugetul total al programului este de 1.707.000 lei anual.

Despre FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Despre RAF – Romanian American Foundation

Romanian-American Foundation (RAF) a fost înființată în 2009. Misiunea RAF este să promoveze şi să consolideze condițiile necesare unei economii de piață sustenabile și unei societăți democratice, care să asigure accesul la oportunități pentru toate segmentele populației din România. Intervențiile RAF acoperă trei priorități strategice: economie rurală, tehnologie și inovație, implicare civică. Programele educaționale sunt o componentă transversală pe parcursul tuturor intervențiilor noastre, oferind elevilor acces la educație de calitate și contribuind la sustenabilitatea programelor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava