MOPAN Suceava

În cursul zilei de vineri, polițiștii suceveni au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos. Au fost indentificate mai multe transporturi neconforme, fiind aplicate sancțiuni contravenționale și fiind confiscate cantitățile de material lemnos transportate ilegal, în valoare de peste 16.000 lei.

Totodată, polițiștii au confiscat încă un vehicul de mare tonaj utilizat la transportul a peste 10 m.c. material lemnos cu încălcarea legislației în domeniu fiind întocmit și dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoţite de documentele specifice de transport.

Astfel, vineri dimineață, la ora 07.45, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Silvic – IPJ Suceava  a oprit pe raza comunei Slatina o autoutilitară care transporta material lemnos, având direcția de deplasare Slatina-Mălini. Polițiștii au procedat la legitimarea conducătorului auto, stabilindu-se că acesta este un bărbat de 27 ani.

În urma interogării aplicației S.U.M.A.L. 2.0 nu a fost furnizat niciun aviz de însoțire a materialului lemnos în legătură cu mijlocul de transport.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au solicitat șoferului să-i însoțească  la sediul Ocolului Silvic Mălini, în vederea inventarierii materialului lemnos transportat, conducătorul auto conformându-se.

La sediul O.S. Mălini s-a prezentat un specialist silvic din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, iar după calcularea volumului și aplicarea toleranțelor prevăzute de actele normative în vigoare a rezultat faptul că materialul lemnos transportat însumează cantitatea de 25,52 mc. lemn rotund rășinoase buștean gater.

Având în vedere cele constatate, s-a procedat la întocmirea  dosarului penal, privind săvârșirea infracțiunii de ,,transport cu orice mijloace de transport în volum de peste 10 m.c. a materialului lemnos, fără documente specifice de transport”, faptă prev. și ped. de art. 68, alin. 2^1 din Lg. 46/2008, precum și la indisponibilizarea autoutilitarei în valoare de 50.000 euro  și a cantității de 25,52 m.c. lemn rotund rășinoase buștean gater, în valoare de 14.000 lei.

În aceeași zi, întrucât existau informații referitoare la efectuarea de transporturi de material lemnos fără drept și pe raza comunei Valea Moldovei, polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul Silvic – IPJ Suceava au procedat la efectuarea de patrulări,. La ora 16.00, polițiștii au identificat o autoutilitară care circula pe raza com. Valea Moldovei, având direcția de deplasare Slatina-Mironu.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că șoferul transporta material lemnos fără documente de proveniență, motiv pentru care a fost condus la Cantonul Silvic Izvor situat în orașul Gura Humorului.

În urma inventarierii masei lemnoase de către personalul silvic s-a stabilit faptul că șoferul a transportat cantitatea de 6,59 m.c. lemn rotund rășinoase motiv pentru care în baza art. 19, alin (2), lit. a), pct. 3 din Lg. 171/2010 a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 2.700 de lei a fost confiscat și predat în custodie O.S. gura Humorului.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava