MOPAN Suceava

Polițiștii și jandarmii suceveni au intensificat acțiunile de verificare și control, în special în zonele aglomerate și la nivelul hypermarket-urilor și unităților economice cu profil alimentație publică și servicii hoteliere din județ. Potrivit Poliției Suceava, controalele au fost intensificate având în vedere rata crescută de infectare cu SarsCov2 din ultimele zile. Astfel, zilnic, în această perioadă, pe raza județului acționează, în medie, 200 de polițiști și jandarmi, scopul principal al acțiunilor fiind responsabilizarea cetățenilor și operatorilor economici și monitorizarea respectării măsurilor legale în conformitate cu modificările și restricțiile impuse prin Hotărârea de Guvern nr. 34 din 06.01.2022.

„În cadrul controalelor se efectuează verificări cu utilizarea dispozitivelor electronice de verificare a certificatelor verzi Covid.

Totodată, polițiștii și jandarmii informează cetățenii și administratorii de unități comerciale și cu privire la modificările legislative aduse de, implicit cu privire la noile restricții impuse pentru limitarea răspândirii SarsCov2”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.

Doar în ultima săptămână polițiștii au efectuat 14.073 de verificări ale persoanelor aflate în carantină, izolare sau în cadrul unor acțiuni punctuale. Au fost identificate 82 de persoane care nu au respectat măsurile stabilite prin lege, cele mai multe încălcând măsurile de protecție individuală dar și 7 persoane care nu au respectat măsura carantinei.

De asemenea, au fost controlate 318 unități economice, pentru verificarea respectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, în 7 situații fiind identificate cazuri de nerespectare a legislației.

Totodată, au fost verificate 254 de mijloace de transport, 305 restaurante sau unități de alimentație publică și  41 de unități turistice și de cazare.

În această perioadă au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în valoare de 40.000 lei.

Polițiștii au dispus și măsuri complementare de suspendare a activității unor agenți economici în cazurile de încălcare a legii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava