Concert pascal
MOPAN Suceava

În zilele de 17 și 18 iunie 2023, în intervalul orar 10:00 – 14:00, Fundația Siguranță Auto Copii, în parteneriat Corpul Național al Polițiștilor și IPJ Suceava au organizat în parcarea centrală a municipiului Rădăuți și în parcarea Iulius Mall Suceava, Caravana Siguranța Auto Copii.

Cu echipamente speciale s-au efectuat simulări de impact frontal la o viteză de 13 km/h, testări și instalări scaune auto copii, scenarii de realitate virtual cu ochelari VR, condiții de percepție vizuală deformată.

Totodată, specialiștii au prezentat și un curs de sănătate și siguranță a bebelușului și copilului mic, pasager în autoturism, precum și un curs de prim ajutor în caz de accident rutier.

Interesul celor mici dar și al adulților a fost încurajator, peste 1000 de persoane participând în cele două zile la activitățile interactive organizate în Rădăuți și Suceava.

În cadrul activităților organizate, șoferii identificați de polițiști fără centură sau care nu și-au asigurat minorii în dispozitivele speciale au fost sancționați cu măsura avertismentului cu o singură condiție – Să participe la testul și simularea organizate în cadrul campaniei de conștientizare.

Speram cu toții că mesajul transmis și senzațiile percepute în cadrul activităților de simulare a impactlui să ducă la responsabilizarea suplimentară a șoferilor care să acorde mai multă importanță atât respectării legislației cât și propriei siguranțe.

Importanța purtării centurii de siguranță

Centura de siguranța a fost concepută în scopul protecției șoferilor și pasagerilor dintr-un autoturism în caz de impact. Ea îți poate salva viața în caz de accident pentru că:

  • Împiedică impactul cu parbrizul în momentul accidentului.
  • Elimină posibilitatea de a fi aruncat din mașină la impact.
  • Ține șoferul sau pasagerul pe locul lui și previne rănirea altor pasageri prin coliziune.
  • Reduce considerabil riscul vătămării coloanei vertebrale.
  • Funcționează în concordanță cu airbag-ul.

Conform legislației în vigoare, conducătorii auto şi pasagerii dintr-un vehicul sunt obligați  folosească centura de siguranţă în timpul circulaţiei pe drumurile publice, indiferent de locul pe care îl ocupă. Mai mult, șoferii autovehiculelor sunt obligați să informeze toți pasagerii la urcare despre obligativitatea purtării centurii de siguranță.

Nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul şi a pasagerilor acestuia de a purta, în timpul deplasării pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranţă omologate centurii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sau cu înălţimea sub 150 cm trebuie să poarte centuri de siguranţă adaptate greutăţii şi dimensiunilor lor. Aceștia nu pot călători pe scaunul pasagerului din față chiar dacă sunt ţinuţi în braţe de persoane majore, iar copiii cu vârstă mai mică de 3 ani trebuie transportati în dispozitive omologate.

Se interzice transportul animalelor pe locurile din față, chiar dacă acestea sunt ținute în brațe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava