Concert pascal
MOPAN Suceava

Avand în vedere conditiile meteo din judetul Suceava,  pentru  a  preveni producerea accidentelor rutiere, politiștii suceveni recomanda conducatorilor auto sa manifeste prudenta sporita la volan, sa mareasca distanța în mers și sa nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Așadar, reduceti viteza pe timp ploios!

Foarte important este sa aveti maina echipata pentru sezonul rece, nu plecati la drum daca nu ati schimbat anvelopele de vara cu cele de iarna.

În situatia în care vizibilitatea în oglinzile  autovehiculului  este  redusa  din  cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea  directiei  de  mers.  De aceea, recomandam ca, pe timp de ploaie, luminile delntalnire sa fie folosite   și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili   în trafic.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevraIn trafic sa fie efectuata numai dupa o temeinica asigurare.

Înainte de a porni la drum, asigurati-va ca parbrizul, geamurile laterale și luneta va ofera o vizibilitate foarte buna. Este necesar ca tergatoarele  i instalatia de climatizare sa functioneze perfect.

Pastrati o distanta mai mare fata de autovehiculul din fata astfel ncat sa puteti opri în siguranta,  în situatia în care acesta încetinește sau oprește subit.

Nu franati brusc!

În conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare.

Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera și nu blocati intersectiile! Nu va angajati  în depașirea unei coloane de autovehicule!

Nu îngreunati traficul și nu obstructionati vizibilitatea prin opriri sau stationari în locuri nepermise.

În cazul ramanerii în pana, pe timp  de  ploaie,  triunghiurile  de  presemnalizare trebuie așezate la o distanta  mai mare de autovehicul.

Respectati-va partenerii din trafic! Mare atentie la pietoni și bicicliști.

Avand în vedere specificitatea anotimpului, dar și previziunile meteo pentru perioada urmatoare, politi§tii atrag atentia participantilor la trafic cu privire la circulația în siguranta pe drumurile publice în conditii de carosabil umed. De asemenea, exista posibilitatea aparitiei poleiului, fenomen asociat cu ploaia și temperaturile reduse, în special seara și n zonele montane ale judetului.

Mai trebuie precizat ca vremea ploioasa și rece impune o maniera speciala de conducere a autovehiculelor . Aderenta scazuta a pneurilor la suprafata de rulare  și vizibilitatea redusa trebuie sa-i determine pe cei de la volan sa-și sporeasca prudenta, sa circule cu viteza mult redusa,In functie de particularitatile drumului și traficului, sa mareasca distanta de siguranta dintre vehicule și – foarte important – sa evite efectuarea depașirilor … Cele mai complexe și periculoase manevre în trafic!

Nu în ultimul rand, avandIn  vedere  cazuistica înregistrata  dar  și  pericolele generate de acest comportament în trafic, politiștii avertizeaza cu privire la atentia pe care trebuie  sa o manifestam atunci cand conducem  vehicule. Alte preocupari atunci cand suntem la volan (vorbitul la telefon, accesarea comenzilor radio, realizarea de filmari cu diverse mijloace tehnice, etc.) ne pot distrage atentia, doar și cateva secunde putand fi determinante .

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava