Concert pascal
MOPAN Suceava

În contextul minivacanței de Crăciun, structurile teritoriale sucevene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat în perioada 22 decembrie 2023 – 26 decembrie 2023 o serie de acțiuni în scopul siguranței cetățenilor.

Polițiștii suceveni au fost la datorie, în minivacanță pentru ca locuitorii județului dar și numeroșii turiști să se bucure de linişte şi siguranţă. Pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, aproximativ 250 de polițiști suceveni au acționat, în medie, zilnic, în teren. Activităţile s-au desfăşurat în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. Pe toată durata sărbătorilor de iarnă, polițiștii desfășoară activități în domeniul siguranței circulaţiei pe drumurile publice, menţinerii ordinii publice, prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, al prevenirii delictelor silvice, precum și pentru prevenirea și combaterea actelor de comerţ ilicit, în special a produselor alimentare specifice. O atenție deosebită s-a acordat și se va acorda şi comercializării și utilizării articolelor pirotehnice. Au fost desfășurate și activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În perioada 22 – 26.12.2023, în cadrul celor 63 acțiuni organizate, ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 592 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 325.190 lei, cele ami multe conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice dae și conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială. De asemenea, au fost reținute 68 de permise de conducere și au fost retrase 44 de certificate de înmatriculare. În perioada 22 – 26.12.2023 s-a asigurat intervenția la 426 de evenimente și au fost emise 5 ordine provizorii de protecție în cauze de violență intrafamilială.  În perioada de referință nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave și nu au fost semnalate acte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Polițiștii suceveni vor continua acțiunile, pentru prevenirea oricăror evenimente negative și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava