MOPAN Suceava

Peste 250 de poliţişti suceveni sunt în continuare la datorie, zilnic, pentru ca minivacanţa de Sf. Andrei și Ziua Națională – 01 Decembrie, să fie petrecută în siguranţă de către cetățeni și turiști, iar manifestările organizate în judeţul nostru să se desfăşoare fără evenimente nedorite. În cele 3 zile care s-au încheiat (30.11 – 02.12.2023) nu au fost înregistrate evenimente deosebite, motiv pentru care le mulțumim cetățenilor care au înțeles să petreacă această minivacanță în siguranță, cu respectarea legii. Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 30.11 – 02.12.202, polițiștii au desfășurat 42 de acțiuni, în urma cărora au fost aplicate 445 de sancțiuni contravenționale în valoare de 218.515 lei. De asemenea, în această perioadă, polițiștii suceveni au intervenit cu operativitate la 203 solicitări directe sau prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112.

Acțiuni cu efective sporite au fost desfășurate de către polițiști pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, monitorizarea și fluidizarea traficului.  Urmare a măsurilor dispuse nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave. Polițiștii au acționat cu fermitate reținând 42 de permise de conducere și 15 certificate de înmatriculare. O prioritate a fost prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool sau droguri, polițiștii acționând pe toate segmentele de drum pentru identificarea celor care consumă alcool sau substanțe interzise și se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranța traficului rutier. Și în perioada următoare patrulele de siguranţă publică, pedestre şi auto, acționează pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte antisociale.  Polițiștii suceveni sunt prezenți în continuare, cu precădere, în zonele în care se organizează evenimente cultural-artistice care angrenează un număr mare de participanţi, pentru a preîntâmpina faptele antisociale şi a menţine un climat de ordine şi siguranţă publică.

Polițiștii rutieri sunt de asemenea, prezenți pe drumurile publice și acționează cu mijloacele tehnice din dotare pentru siguranța traficului rutier și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Conducătorii auto care astăzi se vor întoarce la domicilii sunt sfătuiți să respecte regimul legal de viteză, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, să nu efectueze depășiri neregulamentare sau riscante, să nu uite de politețea rutieră și să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe.

Odată cu revenirea din mini-vacanța din perioada 30 Noiembrie – 03 Decembrie a.c., conducătorii auto sunt încurajați să adopte o serie de măsuri pentru a asigura o circulație sigură și responsabilă.

Având în vedere creșterea fluxului de trafic și pentru a minimiza riscurile de accidente, polițiștii rutieri vă recomandă următoarele măsuri:

1.Verificați cu atenție autoturismul: Asigurați-vă că toate sistemele esențiale, cum ar fi frânele, luminile și anvelopele, sunt în condiții bune de funcționare.

2. Respectați limita de viteză și semnele de circulație:

Conducerea la o viteză potrivită pentru condițiile de trafic și meteorologice contribuie semnificativ la prevenirea accidentelor.

3. Nu conduceți sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive:

Consumul de alcool sau substanțe interzise la volan poate afecta grav abilitățile șoferului, cum ar fi coordonarea, timpul de reacție și capacitatea de a lua decizii corecte. Aceasta crește semnificativ riscul de producere a accidentelor de circulație.

4. Folosiți centura de siguranță:

Asigurați-vă că toți ocupanții vehiculului poartă centurile de siguranță în mod corespunzător. Aceasta este cea mai simplă și eficientă măsură de protecție în caz de accident.

5. Verificați prognoza meteo și ajustați-vă viteza în consecință.

6. Planificați-vă ruta astfel încât să evitați orele de vârf și să reduceți aglomerația în trafic.

Prin respectarea acestor măsuri simple, puteți contribui la menținerea siguranței în trafic și la prevenirea accidentelor.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava