Concert pascal
MOPAN Suceava

Poliţiştii suceveni atrag atenţia asupra furturilor de componente auto. Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Suceava, în anul 2019 au fost sesizate peste 30 de furturi de piese și componente exterioare de la autoturisme. Polițiștii le recomandă sucevenilor să parcheze vehiculele în locuri iluminate și să montați sisteme de alarmare eficiente. „De multe ori valoarea distrugerilor provocate depășește ca prejudiciu valoarea piesei sustrase în sine, astfel încât, adoptarea unui comportament preventiv poate să vă ferească de răufăcători și de o daună însemnată.
De asemenea, recomandăm prudență la achiziția de piese auto din locuri neautorizate, riscând să cumppărați un produs care provine dintr-o infracțiune sau este neconform și vă poate pune în pericol viața.
Și reprezentanților centrelor de colectare și dezmembrări auto le atragem atenția să respecte cu strictețe legea și să întocmească documentațiile specifice acestei activități pentru a nu încuraja astfel de infracțiuni și a fi complici ai infractorilor”, a transmis Poliţia Suceava.

Poliţiştii au reamintit condițiile necesare eliberării avizului de funcționare pentru operatorii economici care desfășoară activități de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz, conform prevederilor O.G. 36/14.07.2005:
Avizul de funcţionare se eliberează în termen de 30 de zile de la data solicitării, după ce se verifică îndeplinirea de către operatorul economic solicitant a condiţiilor stabilite prin ordonanţa nr. 36/14 iulie 2005.

Avizul de funcţionare se solicită în scris, la cerere fiind obligatorie anexarea următoarelor documente:
a) o copie de pe certificatul de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, din care să rezulte obiectul de activitate de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz;
b) cazier judiciar al asociaţilor şi administratorului operatorului economic solicitant;
c) împuternicire scrisă din partea administratorului operatorului economic pentru depunerea solicitării.

Avizul de funcţionare nu se eliberează solicitanţilor dacă aceştia se află în una dintre următoarele situaţii:
a. asociaţii sau administratorul operatorului economic au fost condamnaţi prin hotărâri judecătoreşti rămase definitive pentru infracţiuni de omor, lovire şi vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, tâlhărie, ultraj, furtul unui autovehicul, fals sau uz de fals;
b. operatorul economic a fost depistat anterior că desfăşoară activităţi neautorizate de dezmembrare a vehiculelor.

Condițiilor impuse de O.G. 36/14.07.2005 le sunt aplicabile prevederile O.U.G. 41/28.06.2016  privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava