MOPAN Suceava
Galerie foto71 poze în acest set

Sâmbătă,16 mai, Uniunea Polonezilor din România a sărbătorit în localitatea suceveană Poiana Micului Ziua Drapelului, Ziua Constituției,  Ziua Diasporei Polone și împlinirea a 25 de ani de la înființarea ansamblului artistic local ”Mala Poiana”. Evenimentul s-a desfășurat în  două locații, la biserica ”Sf. Ioan Paul al II-lea” care este prima biserică din lume închinată  fostului Papă și la Casa Polonă, imobil care a fost renovat recent.

Biserica din Poiana Micului a fost neîncăpătoare la Sfânta Liturghie care a fost oficiată de un sobor de preoți condus de PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iaşi, care a fost întâmpinat în curtea lăcașului de cult cu pâine și sare de un grup de copii îmbrăcați în costume tradiționale poloneze.

Alături de aceștia s-au aflat președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul de Suceava Ghervazen Longher și consulul Ambasadei Poloniei la București, Beata Golebiewska. ”Astăzi este o mare sărbătoare. Aduc salutul nostru de la Iași, salutul tuturor credincioșilor noștri care privesc cu bucurie spre Bucovina, spre comunitatea de aici, spre sanctuarul din Cacica. Formăm acum împreună o familie lărgită. O să ne rugăm și o să avem în memoria noastră pe toți locuitorii Poloniei țară prietenă cu România, țară în care Sfântul părinte s-a ridicat și care ajungând la Roma a privit peste tot inclusiv aici spre noi”, a spus PS Petru Gherghel.

Preotul paroh al bisericii, Gabriel Bucur, a amintit că luni, 18 mai, se împlinesc 95 de ani de la nașterea Sf. Ioan Paul al II-lea, invitându-i pe credincioși să privească spre patriotismul fostului Papă. ”Astăzi celebrăm Ziua Drapelului Poloniei, Ziua Constituției și Ziua Diasporei dar vă invit să celebrăm imitându-l pe Sf.Ioan Paul al II-lea cerându-i harul de a fi credincioși, de a fi credincioși lui Dumnezeu și de a fi cu adevărat iubitori de patrie”, a spus preotul paroh din Poiana Micului.

Manifestările de la Poiana Micului s-au încheiat la Casa Polonă acolo unde ansamblul ”Mala Poiana” a oferit un frumos spectacol la împlinirea a 25 de ani de la înființare. Este de menționat faptul că la manifestări a participat și prefectul Constantin Harasim.

Polonezii au sărbătorit Ziua Drapelului, a Constituției și a Diasporei la Poiana Micului, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava