Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat azi în cadrul unei conferinţă de presă că procesul de fuziune cu UNPR a fost finalizat în toate localităţile judeţului. Corneliu Popovici a afirmat că de marţi, 16 august funcţionează noul birou al Consiliului Executiv Judeţean, rezultat în urma fuziunii dintre PMP şi UNPR. Noua organizaţie este condusă de Corneliu Popovici, în timp ce funcţia de prim-vicepreşedinte este ocupată de senatorul Mihai Neagu, fost preşedinte al UNPR Suceava. Posturile de vicepreşedinte sunt ocupate de Toader Josan, Marian Andronache, Ioan Bogdan Codreanu, Nicuşor Cojocaru, Dan Vasile Dumitru, Cristian Ioniţă, Gheorghe Jucan, Sorin Robu, Constantin Şandru, Cristian Sidor, Dorel Tâmpău, Alexandra Toader şi Emanuel Mitric.

„În alcătuirea acestui birou am ţinut cont să avem reprezentanţi din tot judeţul. Sper să fie un birou funcţional”, a spus liderul PMP Suceava.

Corneliu Popovici a precizat că după încheierea procesului de fuziune, conducerea Organizaţiei Municipale Suceava a PMP a fost preluată de viceprimarul Marian Andronache. De asemenea organizaţiile municipale din judeţ au fost preluate de Nicuşor Constantin – Vatra Dornei, Cristian Sidor – Câmpulung Moldovenesc, Dan Dumitru – Fălticeni şi senatorul Mihai Neagu – Rădăuţi. Popovici a ţinut să adauge că în PMP au venit şi membri noi, printre aceştia numărându-se şi omul de afaceri Cristian Ioniţă, despre care a precizat că este un vechi susţinător al lui Traian Băsescu, „şi este dornic să ajute organizaţia judeţeană şi partidul la alegerile parlamentare”.

Liderul PMP a mai spus că şi liderul PNŢ-CD Suceava, Gheorghe Ignătescu, s-a înscris în partidul condus de Traian Băsescu, urmând ca în perioada următoare să fie făcută o analiză cu privire la alţi ţărănişti care vor să intre în PMP.

Pe de altă parte, Corneliu Popovici a precizat că în cadrul partidului au început pregătirile pentru alegerile parlamentare de la finalul acestui an, iar până pe data de 15 septembrie a.c. vor fi trimise la nivel central listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Cererile pentru candidatura din partea PMP Suceava pot fi depuse la sediul organizaţiei până pe data de 9 septembrie 2016.

Corneliu Popovici a spus că după fuziunea cu UNPR, PMP este în momentul de faţă a treia forţă politică din judeţul Suceava, având 4.000 de membri, şi 101 de aleşi locali, dintre care un primar, precum şi un parlamentar. „Ţina noastră pe care am anunţat-o deja este să obţinem doi deputaţi şi un senator. Şi consideră că prin muncă vom putea atinge acest obiectiv. Iar prin redistribuirea voturilor consider că vom putea obţine trei mandate de parlamentar”, a declarat preşedintele PMP Suceava. Acesta a mai adăugat că la alegerile parlamentare intenţionează să candideze pentru un mandat d edeputat.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PMP Suceava, senatorul Mihai Neagu, a ţinut să precizeze, la rândul său, că fuziunea dintre cele două partide a avut loc în mod eficient şi rapid. El a precizat că pe lângă postul de prim-vicepreşedinte a dorit să coordoneze şi zona Rădăuţi, prin preluarea şefiei filialei PMP din acest municipiu. Mihai Neagu a spus că intenţionează să candideze pentru un nou mandat de senator. Neagu a arătat că în urma fuziunii, noul PMP are grup parlamentar propriu, ceea ce înseamnă că va avea şi reprezentanţi în secţiile de votare de la alegerile parlamentare. „Acest lucru va asigura în mare măsură corectitudinea votului”, a precizat Neagu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava