Concert pascal
MOPAN Suceava

Povestea lui Ion Creangă ”Capra cu trei iezi” a fost rescrisă în varianta cu doi iezi într-o pădure din Putna. Imagini foarte frumoase cu o căprioară cu doi iezi au fost suprinse de silvicultorul Adi Luca într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Putna din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Căprioarele au unul până la trei iezi, iar aceștia sunt complet neajutoraţi în primele câteva zile. Ei depind în totalitate de mama lor în primele săptămâni de viață, când stau ascunși, dar apoi de dezvoltă rapid, dublându-și greutatea după câteva săptămâni.

Căprioara este un mamifer din familia Cervidae cu o lungime în jur de un metru și o înălțime de până la 80 de centimetri. Are picioare lungi și subțiri, gâtul ușor alungit, iar culoarea blănii variază în funcție de anotimp. Se hrănește cu muguri, ghindă, jir și rugi de mure. Direcția Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.

Povestea lui Creangă ”Capra cu trei iezi” rescrisă în varianta cu doi iezi într-o pădure din Putna (foto), 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava