MOPAN Suceava

La data de 23 februarie s-a finalizat a doua parte a trainingului destinat utilizării dispozitivului medical PET/CT, eveniment la care au participat toţi membrii Laboratorului de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Județean Suceava, sub supravegherea trainerului grec Andreas Stratis – specialist în Educaţie Clinică şi Imagistică Moleculară, din partea General Electric Healthcare, cu participarea inginerului de service din partea General Electric, cât şi a echipei de training din partea Canberra S.R.L. (în relaţie cu utilizarea dispozitivului de fracţionare a dozelor de FDG – KARL 100). Anunțul a fost făcut de managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan celș Nou”, Alexandru Calancea.

”In cadrul acestui eveniment, s-au realizat 6 proceduri PET/CT în condiţii optime pentru pacienţii oncologici urmăriţi în cadrul secţiei oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul loan cel Nou” Suceava şi care se aflau pe listele de aşteptare în programul de monitorizare PET/CT. Prin realizarea acestor examinări în laboratorul nostru, s-a urgentat evaluarea acestor pacienţi permiţând luarea rapidă a unei decizii terapeutice optime.

In data de 24.02.2021, s-a finalizat, de asemenea, trainingul pentru dispozitivul SPECT/CT la care a participat aceeaşi echipă, realizându-se 3 examinări scintigrafice osoase pentru pacienţi monitorizaţi în cadrul secţiei oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul loan cel Nou” Suceava. Aceste explorări s-au efectuat fără costuri din partea pacienţilor doar prin susţinerea financiară a ordonatorului principal de credite – Consiliul Judeţean Suceava care a asigurat şi dotarea laboratorului cu toate mijloacele necesare realizării în bune condiţii a examinărilor în cadrul trainingurilor mai sus menţionate, în momentul actual conducerea unităţii împreună cu coordonatorul laboratorului fiind în plin proces de întocmire a documentaţiei necesare pentru a se deconta costurile viitoarelor investigaţii prin CNAS şi prin programele naţionale de sănătate existente”, a explicat Calancea.

Premieră la Spitalul Județean Suceava.  Primii șase pancienți oncologici investigați cu noul echipament PET CT. Examinările au fost suportate financiar de Consiliul Județean  , 7.3 out of 10 based on 14 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (14 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava