Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a transmis astăzi o telegramă celor 21 de suceveni din lotul care reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, lot ce numără 101 sportivi, prin care i-a felicitat pentru rezultatele excepționale și le-a transmis că toți sucevenii sunt mândri de ei. El a remarcat faptul că toate medaliile olimpice câstigate până în prezent de România la Tokyo cu excepția uneia au fost aduse de sportivii suceveni motiv de mare onoare și mândrie. Flutur a ținut să sublinieze că aceste rezultate și premii obținute de sportivii suceveni sunt cu atât mai valoroase cu cât condițiile în care s-au pregătit au fost vitrege dat fiind restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. Șeful administrației județene a anunțat că toți cei 21 de suceveni din lotul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor primi premii în bani iar cei medaliați vor primi titlul de ”Cetățean de onoare” al județului Suceava. Nu va fi uitat nici profesorul Ioan Despa, cel care a descoperit și inițiat în marea performanță numeroși canotori, căruia președintele Flutur a ținut, de asemenea, să-i mulțumească. Proiectul de hotărâre pe care îl va iniția va fi supus aprobării Consiliului Județean în ședința de luna viitoare.

Demersuri ale președintelui Gheorghe Flutur pentru obținerea de fonduri guvernamentale necesare amenajării de noi baze de pregătire a sportivilor în județ

Președintele Consiliului Județean a mai ținut să menționeze că va avea discuții cu premierul Florin Cîțu și cu ministrul sportului, Eduard Novak, pentru a finanța o serie investiții în amenajarea de noi baze de pregătire a sportivilor în județul Suceava. ”Județul Suceava are un potential deosebit în ceea ce privește o serie de sporturi. Pe lângă canotaj ar mai fi hadbal, atletism, rugby. Având în vedere acest lucru voi avea o discuție cu premierul și cu ministrul sportului pentru a identifica soluții de finanțare a bazelor materiale din județ pentru a valorifica potențialul extraordinar și dorința de performanță a tinerilor suceveni. Prin urmare este de așteptat ca în perioada următoare pe lângă fondurile pentru tabăra de la Bucșoaia, la Suceava să ajungă un sprijin guvernamental pentru o serie de alte baze de pregătire. Evident ne referim în primul rând la baza de la Fălticeni unde se pregătesc canotorii. Am discutat cu un om deosebit profesorul Ioan Despa cel care practic descoperă talentele de aici, un tânăr antrenor extrem de devotat, modest și căruia îi datorăm foarte mult în promovarea, pregătirea tinerilor canotori care ulterior  ajung să reprezinte România la cele mai importante competiții. Îi mulțumim foarte mult pentru ceea ce face.  În rândurile canotorilor suceveni avem nu numai campioni olimpici ci și campioni mondiali, europeni atât la tineret cât și la seniori”, a declarat Flutur. El și-a exprimat încrederea și speranța că sportivii suceveni vor mai câștiga medalii amintind de finala la canotaj la 8+1 fete de pe 30 iulie.  ” Suntem mândri de rezultatele lor, îi felicităm și avem în același timp obligația de a face tot ce putem pentru a asigura o bază materială și condiții foarte de bune de pregătire”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Cei șapte suceveni medialiați

Șapte canotori suceveni au cîștigat aur și argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ei sunt Ancuța Bodnar, Mugurel Semciuc, Cosmin Pascari, Ștefan Berariu, Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă  și Marius Cozmiuc. Ancuța Bodnar este din Vatra Moldoviței și a cucerit aurul alături de botoșăneanca Simona Radiș, în proba de dublu vîsle. Mugurel Semciuc, Cosmin Pascari, Ștefan Berariu, Mihăiță Țigănescu, au cîștigat argintul în proba de patru rame.  Ciprian Tudosă  și Marius Cozmiuc  au cîștigat argintul în proba de două rame fără cîrmaci. Ciprian Tudosă este din Fălticeni și Marius Cozmiuc din Suceava. Mugurel Semciuc, originar din Siret, este legitimat la CSA Steaua București. Cosmin Pascari, din Gura Humorului, este legitimat la CS Dinamo. Ștefan Berariu este din Dumbrăveni, iar Mihăiță Țigănescu din Horodnic de Jos.

Premii în bani de la CJ pentru cei 21 de suceveni din lotul României la Olimpiadă. Toți medaliații vor primi tiltul de ”Cetățean de onoare” al județului. Flutur: ”Îi felicit și le transmit că toți sucevenii sunt mândri”, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava