Concert pascal
MOPAN Suceava

În octombrie sau noiembrie ar putea fi oficiată prima sfinţire a Catedralei „Naşterea Domnului” de pe strada Mărăşeşti din Suceava. Anunţul a fost făcut de coordonatorul lucrărilor, preotul Petrică Argatu, în timpul inspecţiei efectuate vineri, 19 iunie, pe şantier de primarul Ion Lungu, împreună cu viceprimarul Lucian Harşovschi şi consilierii locali Gavril Vîrvara, Geniloni Sfeclă, Daniel Ungurian şi Adrian Arămescu.

Primarul a spus că, pînă acum, municipalitatea a contribuit la realizarea investiţiei cu 1,5 milioane de euro. El a adăugat că, în 2015, de la bugetul local s-a acordat deja un milion de lei, iar în iulie va fi alocată o nouă tranşă de bani a cărei valoare urmează a fi stabilită.

Preotul Argatu a susţinut că pentru finalizarea Catedralei ar mai fi necesare 2 milioane de lei şi că cel mai important element ce trebuie executat îl constituie catapeteasma. Potrivit preotului, catapeteasma va fi una provizorie, cu o înălţime de 16 metri şi o lăţime de 15,5 metri, din tei, cu sculpturi din lemn şi îmbrăcată în foiţă de aur. În final interiorul catedralei va fi pictat.

Conform sursei citate, pictura va fi relaizată pe o suprafaţă de 15.000 de metr pătraţi. Potrivit preotului Argatu, Catedrala de pe Mărăşeşti va fi cea mai mare din România, după Catedrala Neamului, avînd atît înălţimea, cît şi lungimea, de 70 de metri. « Este un obiectiv măreţ pentru oraşul nostru şi în acelaşi timp un element de patrimoniu deosebit care pune în valoare municipiul Suceava.  Este un proiect de arhitectură deosebit, o construcţie solidă care va dăinui în timp şi va fi o dâră a trecerii generaţiei noastre prin această viaţă. Sunt bucuros că am reuşit să sprjinim ridicarea acestui edificiu şi le mulţumesc şi consilierilor locali că au participat prin votul lor la aceasta lucrare. E o investiţie care face onoare Consiliului Local şi Primăriei”, a declarat Lungu.

Prima sfinţire a Catedralei “Naşterea Domnului” de pe Mărăşeşti, cel târziu în noiembrie, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava