Primăria Municipiului Fălticeni a achiziţionat un număr de 125 de tablete destinate în principal elevilor din localitate care vor susţine în această vară Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională, a anunțat primarul Gheorghe Cătălin Coman. Dispozitivele mobile cu conectare la internet, cu o valoare totală de 79.625 lei, au fost distribuite celor patru şcoli gimnaziale şi trei licee miercuri, 20 mai.

Decizia administraţiei locale vine în sprijinul elevilor care provin din familii cu posibilităţi materiale limitate, pentru ca şi aceştia să-şi poată desfăşura activitatea şcolară pe platformele educaţionale, iar elevii din clasele terminale, principalii destinatari ai tabletelor, să aprofundeze mai bine materia de examen.

În continuare şcolile rămân închise, iar profesorii predau în sistem teleşcoală folosind diverse aplicaţii care facilitează transmisiile în direct pe telefoane mobile, laptopuri şi tablete. S-a optat pentru tablete mari, de 10 inch, cu viteză mare de procesare a datelor şi viteză mare de conexiune la internet. Tabletele vor rămâne în proprietatea unităţilor de învăţământ, conducerea fiecărei şcoli urmând a stabili modul în care va face repartiţia către elevi. După desfăşurarea examenelor aceste dispozitive  vor putea fi folosite de şcoli în alte activităţi didactice.

„Scopul principal al achiziţiei tabletelor este de a-i ajuta pe şcolarii şi liceenii din anii terminali, mai ales că unele familii nu îşi permit achiziţia unui astfel de dispozitiv, iar pregătirea elevilor este foarte importantă în această perioadă, în care învăţământul se face la distanţă. Achiziţia tabletelor a fost aprobată de Consiliul Local Fălticeni, costurile fiind suportate integral din bugetul local”, a declarat primarul municipiului Fălticeni.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava