Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, a anunțat că instituția pe care o conduce se află pe ultima sută de metri pentru contractarea unei finanațări europene în vederea implementării unui proiect integrat ce vizează  modernizarea și reabilitarea Parcului Prefecturii sau parcul ”23 August” cum este cunoscut de către fălticeneni situat între Muzeul ”Ion Irimescu” și noul spital, reabilitarea Casei Memoriale ”Mihail Sadoveanu” și modernizarea și reabilitarea corpului B al Muzeului de Artă ”Ion Irimescu”. Coman a precizat că Parcul Prefecturii un parc ”extrem de iubit de fălticeneni” care nu a suferit nici o reparație curentă sau capitală de mai bine de 50 de ani va fi supus unor ample lucrări de modernizare  iar în final ”va fi o zonă extraordinară pentru relaxare”. ”

”Aici intenționăm să modernizăm aleile pietonale din interiorul parcului, să construim un foișor în care sâmbăta și duminica sau în zilele  de sărbătoare să avem programe artistice cu diverse genuri de muzică, muzică folk, muzică de fanfară, muzică simfonică, muzică populară pentru toate gusturile, pentru toate genurile așa cum era odată iar în rest să fie pus la dispoziția tinerilor care vor dori să cânte la chitară sau vor dori să aibă discuții relaxante.. Apoi modernizăm fântâna arteziană din interiorul parcului care nu mai funcționează de aproape 20 de ani, instalăm un sistem inteligent de iluminat public cu panouri solare, cu becuri tip led astfel  încât să realizăm și o economie semnificativă la buget în ceea ce privește consumul dar în același timp să fie și un iluminat foarte frumos în parc. Instalăm camere de luat vederi pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor. Modernizăm locul de joacă care era în parc și care arată foarte rău și facem un loc de joacă nou și modern și ca o noutate pentru Fălticeni amenajăm și un spațiu destinat adulților cu aparate de fitness pentru a fi folosite de toți cetățenii. Apoi, modernizăm spațiile verzi și vom crește numărul de metri pătrați de spații verzi prin plantare de arbori, de arbuști, de flori. Nu în ultimul rând vom monta mobilier urban modern, bănci și coșuri de gunoi. Va fi o zonă extraordinară pentru relaxare și toate acestea se fac cu bani europeni”, a  explicat Coman. El a arătat că valoarea totală a proiectului este de circa 6,2 milioande lei la care cofinanțarea Primăriei Fălticeni este de  2%.

 ”Sunt investiții consistente în cultură astfel încât Fălticeniul să fie în top și din acest punct de vedere”

Acest proiect integrat presupune și modernizarea și reabiliarea corpului B al Muzeului de Artă ”Ion Irimescu” inclusiv a spațiului în care maestrul Ion Irimescu și-a petrecut ultimii ani din viață. ”Acest  spațiu dorim să-l introducem în circuitul muzeal pentru a putea fi vizitat de turiști plus pinacoteca și celelalte spații”, a subliniat primarul. În fine al treilea proiect mic din cadrul proiectului mare integrat vizează modernizarea și reabilitarea Casei Memoriale ”Mihail Sadoveanu” de pe strada Ion Creangă. ”Este absolut necesar  și acest lucru pentru ca tot ceea ce înseamnă zestrea culturală a Fălticeniului să fie valorificată la maxim. Facem un lucru pe care mulți doar îl declară dar nu au făcut nimic la acest capitol. Și au existat de-a lungul timpului o sumedenie de așa ziși oameni politici care erau interesați de tot ceea ce înseamnă latura politică dar pe latura culturală nu au făcut absolut nimic. Iată că avem două proiecte extrem de importante pe această latură culturală la care adăugăm și Biblioteca Municipală,  Muzeul Ciurea. Sunt investiții consistente în cultură astfel încât Fălticeniul să fie în top și din acest punct de vedere”, a  încheiat primarul Coman.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava