Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a anunțat că a depus la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est un proiect integrat pentru modernizarea a trei obiective importante din acest municipiu. Cătălin Coman a spus că proiectul va fi finanțat din fonduri europene, având o valoare de aproape 4,5 milioane de lei, co-finanțarea primăriei fiind de doar 2%. Cătălin Coman a precizat că proiectul include modernizarea parcului Prefecturii, cunoscut ca parcul 23 August, corpul B al Muzeului de Artă Ion Irimescu, precum și a Casei Memoriale „Mihail Sadoveanu. „Sunt bani care vor intra în municipiul Fălticeni pentru trei obiective importante. În primul rând ne-am gândit la parcul Prefecturii pentru că aici nu s-au mai făcut lucrări de modernizare de peste 30 de ani”, a spus primarul din Fălticeni. El a spus că acest parc va fi modernizat în totalitate, prin refacerea aleilor, montarea a 20 de coșuri de gunoi și a 45 de bănci noi, a iluminatului public și a fântânii arteziene. Cătălin Coman a precizat că în parc va fi construit un foișor nou, în care se intenționează a se organiza spectacole de muzică de fanfară, dar și spectacole susținute de artiști locali. În același timp, Coman a spus că în parc va fi amenajat un loc de joacă pentru copii, modern, amplasat pe o suprafață cauciucată. Tot în cadrul proiectului a fost inclusă și montarea unui sistem de supraveghere video, care va funcționa în permanență, pentru a crește siguranța populației. Cătălin Coman a spus că din fondurile alocate prin acest proiect se vor planta și flori, arbori și arbuști.

Făcând referire și la corpul B al Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, el a precizat că în proiect sunt incluse lucrări de înlocuire a instalației electrice și termice, a tâmplăriei și acoperișului, precum și anveloparea termică a clădirii. Cătălin Coman a spus că vor fi făcute lucrări de reabilitare și modernizare și la apartamentului maestrului Ion Irimescu, aflat în acest corp de clădire. Primarul din Fălticeni a declarat că după finalizarea lucrărilor, apartamentul în care maestrul și-a petrecut ultimii ani din viață va fi introdus în circuitul muzeul.

Nu în ultimul rând, Cătălin Coman a precizat că din fondurile obținute prin acest proiect se va moderniza și Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”, situată pe str. Ion Creangă. El a explicat că la acest obiectiv se vor realiza lucrări de moderniza a clădirii, precum și a spațiilor verzi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava